Antakya'daki Tarihi Yapi Edebiyat Müzesine Dönüstürülüyor

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Antakya ilçesindeki tarihi bir binanin edebiyat müzesine dönüstürülecegini bildirdi.

Yayman, yazili açiklamasinda, son 3 yildir Hatay’i müzeler sehri ve kültür turizminin baskenti yapacaklarini dile getirdiklerini hatirlatti.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasinin ev sahipliginde Hatay Turizm Platformu olarak korona salgini döneminde dahi düzenli olarak toplandiklarini vurgulayan Yayman, Hatay turizmini salgin sonrasi döneme hazirlamaya çalistiklarini belirtti.

Yapilacak edebiyat müzesinin de bu hedefler dogrultusunda atilan önemli bir adim oldugunu söyleyen Yayman, sunlari kaydetti:

"Hatay’a gelen bir turistin essiz hikayemizle aklini, harika yemeklerimizle midesini ve muhtesem müzelerimizle ruhunu doyurmayi hedefliyoruz. Hatay, Türkiye’nin açik hava müzesidir ve bacasiz sanayi turizmden daha fazla pay almalidir. Saray Caddesi üzerinde yikilmaya yüz tutmus tarihi binanin restore edilme asamalarini adim adim izledik. Kisa sürede bu binanin kurtarilarak yeni bir fonksiyon verilmesi sehrimiz adina çok önemli ve mutluluk verici bir gelismedir. Bina hem yok olmaktan kurtarilmis hem de sehrin en güzel binalarindan biri olmustur. Yaparsa AK Parti yapar" sözünü hayata geçirmenin ve Hatay Edebiyat müzesini de yapmanin mutlulugunu yasiyoruz."

Yayman, eserin Hatay’a kazandirilmasinda emegi geçen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Kültür ve Turizm Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgi ile Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Isikgör’e tesekkür ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA