Türkiye Diyanet Vakfından Hayırseverlere 'Filistinlilere Destek' Çağrısı

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık: 'Kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olmak isteyen vatandaşlarımız, 'bagis.tdv.org' adresimizden online olarak ya da FİLİSTİN yazıp 1379'a SMS göndererek 10 lira bağışta bulunabilir'

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, vatandaşları, sefalet ve sıkıntılar içinde yaşamak zorunda bırakılan, barış, istikrar ve güven isteyen, işgal altında varoluş mücadelesi veren mazlum Filistin halkının yaralarını birlikte sarmaya davet etti.

Açık, yaptığı yazılı açıklamada, 2008'den bugüne kadar Filistin'e yaklaşık 35 milyon lira değerinde insani yardım ulaştırdıklarını bildirdi.

"Yıllardır olduğu gibi bu ramazanda da Hazreti Peygamberin ayak bastığı, imam olup tüm peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa, İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kalıyor." ifadesini kullanan Açık, şöyle devam etti:

"Miraca yol veren, kürsüsüyle etrafına nur saçan, Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmayan, İsrail askerlerinin baskınlarına karşı koymak için mücadele veren kardeşlerimiz, insanlık dışı muamelelere maruz kalarak zulme uğruyor. Müslümanların göz bebeği, Hazreti Peygamberin emaneti Kudüs için, Mescid-i Aksa'yı korumak için canları pahasına mücadele eden kardeşlerimize ve bu uğurda kutlu makama, şehitlik mertebesine erişen şühedanın yetimlerine, bizlere bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak için gayret ediyoruz. İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz."

Açık, Türk milletinin emaneti yardımları, mazlum Filistin halkına ulaştırdıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"2021 Ramazan Programımız kapsamında, 6 sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içinde Kudüs ve Gazze’de 5 ayrı bölgede 27 bin 500 kişiye destek verdik. Kudüs ve Gazze'de toplamda 2 bin 750 gıda paketi ve 2 bin kişiye iftarlık kumanya ulaştırdık. İstiyoruz ki bu bayramda yavrularımız, yetimlerimiz kefen değil bayramlık giysin. Bu kapsamda Gazze'de 750 yetimimize bayramlık kıyafet hediye ettik.

Hayırseverler, vatandaşlar, Filistin halkına yardım etmek istiyor ve bu yönde gerek sosyal medya kanalları üzerinden gerekse çağrı merkezi üzerinden talepler geliyor. Kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olmak isteyen vatandaşlarımız 'bagis.tdv.org' adresimizden online olarak ya da FİLİSTİN yazıp 1379'a SMS göndererek 10 lira bağışta bulunabilir. Tarihin her döneminde olduğu gibi yaraları yine birlikte saracağız."
Kaynak: AA