Karatay'a Yeni Millet Kiraathanesi Kazandiriliyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi ilçeye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in model projelerinden birisi olan millet kiraathanesini kazandiriyor.

Karatay'a Yeni Millet Kiraathanesi Kazandiriliyor
Büyüksinan Mahallesi’ne kazandirilacak millet kiraathanesinin bölgeye sosyal ve kültürel anlamda önemli katki sunmasi hedeflenirken, bölgeye kazandirilacak proje, her yas grubuna, özellikle ögrencilere hizmet verecek. Büyüksinan Millet Kiraathanesi’nde kütüphane ve ders çalisma salonu ile bilgisayarlar, ücretsiz internet ve günlük gazeteler bulunacak. Ayrica, millet kiraathanesinden faydalanacak vatandaslara çay, kahve ve kek gibi ikramlar da ücretsiz olacak.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Büyüksinan Mahallesi’ni ziyaret ederek millet kiraathanesi alaninda incelemelerde bulundu. Millet kiraathanesiyle özellikle ögrencilerin kitaba ulasabilmelerini daha da kolaylastirmis olacaklarini ve onlar için sicak bir ortam hazirlanacagina vurgu yapan Baskan Hasan Kilca, projeyle vatandaslarin daha da kaynasmasina katki saglanacagini belirtti.



“Kiraathanelerimizde hemsehrilerimizi en iyi sekilde agirlayacagiz”

Hasan Kilca, millet kiraathanelerinin vatandaslarin sosyal ve kültürel yasamina önemli katkilar sundugunu belirterek, “Yüzlerce yillik medeniyet geçmisimizden gelen kiraathane gelenegi, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde günümüze tasindi. Millet kiraathanelerimiz, hemsehrilerimizin gönül rahatligi ve güvenerek gittigi, kitap okuyup ders çalisabildigi, vakitlerini faydali geçirdigi özel mekanlar. Millet kiraathanelerinde 7’den 70’e tüm vatandaslarimiz, kitaplarin sicak ve bilgi dolu dünyasiyla kusaniyor, ikramlar ve gönülden muhabbetle agirlaniyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de ilçemizi daha ileri noktalara tasiyacak gençlerimizin; okuyan, arastiran, düsünen ve üreten bireyler olmasi için çaba harciyoruz. Bu kapsamda da Orhangazi ve Saraçoglu Mahallesi’nden sonra Büyüksinan Mahallemize de millet kiraathanesi kazandiriyoruz. Millet kiraathanesi, yemyesil bir parkin içerisinde, yürüyüs ve oturma alanlarinin olacagi, oyun gruplarinin olacagi bir proje olacak. Dolayisiyla projemizin her yas grubunun sosyallesmesi için faydali ve verimli bir ortam olacagina inaniyorum. Gençlerimizin yani sira tüm yas grubundan vatandaslarimiz, bu mekanlarda rahatça ders çalisabilecekler; kitaplarini, gazetelerini okuyabilecekler ve sonuçta oldukça kaliteli vakitler geçirebilecekler. Millet kiraathanelerimiz ayrica, özlenen o ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetlere de ev sahipligi yapacak. Hemsehrilerimizin sosyal yasamlarina katki saglayacak olan millet kiraathanelerimiz, inaniyorum ki Karataylilarin yeni bulusma noktasi olacak" dedi.

Kaynak: İHA