GMIS Genel Baskani Yesil Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiza, TTK'ya Isçi Alinmasi Talebimizi Ilettim'

Genel Maden Isçileri Sendikasi (GMIS) Genel Baskani Hakan Yesil, 4 Haziran’da gerçeklestirilen Zonguldak MFA Kocayusuf Maske Fabrikasi açilis programinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a madenci kiyafetli bir fotografini hediye etti ve TTK’ya isçi alinmasi talebini iletti.

GMIS Genel Baskani Yesil Açiklamasi 'Cumhurbaskanimiza, TTK'ya Isçi Alinmasi Talebimizi Ilettim'
GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, Cumhurbaskani Erdogan’a, 2019 yilinda Türkiye Taskömürü Kurumuna (TTK) alinan bin 500 madenci için tesekkür etti. Ancak emeklilikler nedeniyle isçi açiklarinin gün geçtikçe büyüdügünü ifade eden Yesil, Cumhurbaskani Erdogan’a kuruma isçi alinmasi talebini iletti.

Görüsme hakkinda bilgi veren GMIS Genel Baskani Hakan Yesil, “Uzunmehmet Camii, Maske Fabrikasi ve Filyos Limani açilisi nedeniyle Zonguldak’i ziyaret eden Sayin Cumhurbaskanimiz ile MFA Kocayusuf Maske Fabrikasi açilisinda görüsme olanagi buldum. 2008 yilinda Kozlu’da maden ocagina giren Sayin Erdogan’in, ocak çikisinda maden isçilerini selamladigi sirada çekilen bir fotografini kendisine hediye ettim. Son olarak 2019 yilinda TTK’ya toplu alimi yapilan 1500 üretim isçisi için tesekkür ettigim Sayin Cumhurbaskanimiza, o tarihten sonra da emekliliklerin sürdügünü anlatim. TTK’da ciddi isçi açiklarinin olustugunu belirterek kurumun isçi açiklarinin giderilmesi talebimizi kendilerine ilettim. Cumhurbaskanimiza gösterdigi ilgi ve verdigi destek nedeniyle tekrar tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA