Diyarbakir'da Miknatisli Bomba Ile Eylem Hazirligi Yapan 2 Kisi Tutuklandi

Diyarbakir’da geçtigimiz ay miknatisli bomba ile eylem hazirligi yaparken yakalanan 3 kisiden 2’si tutuklanirken, 1 kisi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Diyarbakir'da Miknatisli Bomba Ile Eylem Hazirligi Yapan 2 Kisi Tutuklandi
Diyarbakir’da geçtigimiz ay Il Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Diyarbakir-Mardin karaolunda yapilan yol kontrolünde bir araç "dur" ihtarina uymayarak kaçmis, yasanan kovalamaca sonucu araç Kamisli Bulvari kavsaginda kaza yaparak durmustu. Ekiplerin araçtan siyah renkli bez torbanin disariya atildigini görmesi üzerine yapilan kontrollerde siyah renkli naylon poset ve koli bantlari ile paketlenmis, üzerinde miknatislar bulunan, telefonla irtibatli bomba düzenegi oldugu degerlendirilen malzeme, cep telefonu ve sim kart ele geçirilmisti. Ele geçirilen miknatisli bomba düzenegi olay yerinde kontrollü sekilde imha edilirken, bombayi 21 AAZ 225 plakali araçla getiren Ibrahim K. ile konu ile baglantisi oldugu degerlendirilen Mahfuz A. ayni gün yakalanarak gözaltina alinmisti. Polis, Ibrahim K.’nin aracina 21 AAU 563 plakali araçla öncülük yapan Suat A.’yi da olaydan 4 gün sonra yapilan operasyonla yakalayarak gözaltina almisti. Yapilan incelemede araç sürücüleri Ibrahim K’nin 5, Suat A’nin da 7 kez terör örgütü PKK’ya yönelik sorusturmalar kapsaminda haklarinda islem yapildigi tespit edilmisti.

Gözaltina alinan süpheliler, emniyetteki islemlerinin ardindan bugün saglik kontrolünden geçirilerek adli makamlara sevk edildi. Süphelilerden Ibrahim K. ve Suat A. tutuklanarak cezaevine konulurken, Mahfuz A. ise adli kontrol karariyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA