Buldan, HDP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Suç örgütlerinin üzerine gitmeyen, gidemeyen yargi HDP hakkinda yeniden kapatma davasi açarak mafyatik düzene bir kez daha kalkan olmustur'.

HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan, "Suç örgütlerinin üzerine gitmeyen, gidemeyen yargi HDP hakkinda yeniden kapatma davasi açarak mafyatik düzene bir kez daha kalkan olmustur." dedi.

Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, "Demokrasinin, hukukun üstünlügünün, gerçek bir adaletin ve seffaf denetlenebilir bir yönetimin olmadigi bir sistem, çete-mafya düzeninden baska bir sey degildir." ifadesini kullandi.

Türkiye'nin bugün "çürüyen ve çürüten bir sistemle" yüzlesme sürecini yasadigini ileri süren Buldan, "16 Nisan referandumuyla yasama, yürütme, yargi ve medya birlestirilerek tek adam eline teslim edildi." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 2007 yilinda "Derin devleti minimize etmek, mümkünse yok etmek, bunu basarmak gerekir." dedigini söyleyen Buldan, "Dediginin tam tersini yapti. Mafyanin itirafinda oldugu gibi her suçta beraber olduklari büyük bir genis aile kurdular. Bunun adi; yerli ve milli suçlular ittifakidir. Mafya ve çeteleri öyle güçlendirdiler ki suç örgütlerini ve Susurluk takimini devletin basina adeta kayyum yaptilar." görüsünü savundu.

Marmara Denizi'nde ortaya çikan deniz salyasinin ürkütücü boyutlara geldigine isaret eden Buldan, "Ancak mafya, bürokrasi, siyaset ittifakinin ülkeye ve topluma yaydigi müsilaj inanin ki Marmara'dakinden daha beterdir ve bu siyasetin ürettigi salya tüm ülkeyi pandemi gibi sarmistir. Tipki 1990'lardaki gibi." dedi.

Buldan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Halk günlerdir 'ucu saraya, iktidarin bakanlarina, bürokratlarina dayanan suçlarla ilgili sorusturma açacak, üzerine gidecek tek bir savci yok mu' diye bas bas bagiriyor. Bütün gözler bu ülkenin yargisinda, adaletinde. Aranan yargi nerede ortaya çikti biliyor musunuz? Dün itibariyla bir kez daha HDP'yi kapatma davasinda. Yarginin içine düstügü çukuru bizler görebiliyoruz. Suç örgütlerinin üzerine gitmeyen, gidemeyen yargi HDP hakkinda yeniden kapatma davasi açarak mafyatik düzene bir kez daha kalkan olmustur. Ne zaman bu pislikleri ortaya dökülse, hukuksuzluklar, haksizliklar ortaya saçilsa iste o zaman akillarina bir kez daha HDP, Kürtler geliyor. Tipki dün aksam yaptiklari gibi. Bu iktidarin anayasa ve hukuku rafa kaldirmasi iste tam da bu günler içinmis. Mafyaya sifir sorusturma, HDP'ye kapatma... Tam da 7 Haziran'in yil dönümünde. 7 Haziran 2015 seçimlerinin yil dönümünde HDP'ye bir kez daha kapatma davasini açtilar. Ayni Kobani kumpas davasinda oldugu gibi kirli, siyasi bir operasyonla karsi karsiyayiz."

- "7 Haziran'in intikamidir"

Buldan, alti yildir 7 Haziran'in etsini kirmak için darbe üstüne darbe yapildigini savunarak, "Basaramadilar. 7 Haziran ruhunu asla ve asla söndüremediler." dedi.

HDP'ye kuruldugu günden bu yana pervasizca saldirildigini ve saldirilmaya devam edildigini öne süren Buldan, "Binlerce yöneticimizi ve üyemizi tutukladilar ama bize bir milim dahi geri adim attiramadilar. HDP, esit ve özgür yasam fikriyle tüm Türkiye'ye açildi. Türkiye, HDP'nin degisim ve degistirme gücüyle tanisti. Iste dün açtiklari kapatma davasi, 6 yilin intikam davasidir. Dava ilk açildiginda da '7 Haziran'in intikamidir' demistik, simdi de ayni seyi söylüyoruz. Bu kumpas davasinin hukuki degil; siyasi bir dava oldugunu 7 Haziran tarihi tescillemistir. Bu dava; HDP fikriyatiyla, HDP'nin yürüttügü demokratik siyasetle bas edememe davasidir." ifadelerini kullandi.

Pervin Buldan, kapatma davasinin HDP'yi daha fazla büyütecegini ve güçlendirecegini iddia ederek, "Meydani bu çete, mafya düzeninin karanligina asla birakmayacagimizi bir kez daha buradan ifade ediyorum. Yolumuza engeller çikarsalar da o engelleri bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da bir bir asmaya devam edecegiz. Istedikleri kadar bizi siyaset disina atmaya çalissinlar, bizi demokratik siyasetten asla vazgeçiremeyecekler." seklinde konustu.

Kapatma davasinin sonuçlarini kendilerinin degil, iktidarin düsünmesi gerektigini dile getiren Buldan, demokratik seçenekleri oldugunu ve bunu sonuna kadar isleteceklerini herkesin bilmesi gerektigini söyledi.

Kuraklik nedeniyle üreticilerin perisan durumda oldugunu belirten Buldan, acil destege ihtiyaç duyuldugunu ifade etti. Türkiye'de 3 bine yakin SMA hastasi bulunduguna dikkati çeken Buldan, "Her ay bir ya da iki bebek hayatini kaybetmektedir. SMA hastaliginin neden oldugu can kayiplari devletin, yurttasin yasam hakkindan feragat halini göstermektedir. Bu asla kabul edilemez." degerlendirmesini yapti.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmaya deginen Buldan, "Sevgili Ahmet Sik arkadasimiza tehditler savurdu. Ahmet Sik, bu ülkenin halklari tarafindan seçilen bir milletvekilidir. Onu bu koltuktan indirecek olan da ona oy veren halklarimizdir. Hiç kimsenin gücü Ahmet Sik'in milletvekilligini kaldirmaya da yetmeyecektir. Bir talimat da yargiya verildi. 'Gözler Anayasa Mahkemesinde olacak' dedi. Biz de buradan diyoruz ki hayir, gözler sizin ittifak halinde oldugunuz suç örgütlerinde olacaktir. Gözler sizin mafya, çete düzeninizde olacaktir. Gözler birlikte islediginiz suçlarda olacaktir. Gözler sizin hirsizlik ve yolsuzluklarinizda olacaktir ve yaptiklarinizin hesabini esas siz yargiya vereceksiniz ve bundan asla ve asla kaçamayacaksiniz." sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA