Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Her Zaman Bosna Hersek Ile Birlikteyiz, Beraberiz'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, her zaman Bosna Hersek ile birlikte ve beraber olduklarini belirterek, iliskileri daha da güçlendireceklerini söyledi.

Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Her Zaman Bosna Hersek Ile Birlikteyiz, Beraberiz'
Selçuklu Belediyesi tarafindan Bosna Hersek’e kazandirilan Saraybosna Mevlevihanesi’nde egitim gören Bosnak kursiyerler Selçuklu Belediyesi’ni ziyaret etti. Selçuklu Belediyesi tarafindan Saraybosna’da restorasyonu yapilan Saraybosna Mevlevihanesi 2013 yilindan itibaren Bosnak kadin kursiyerlere mesleki egitim sagliyor. Mevlevihane, Selçuklu ve Bosna Hersek arasindaki tarihi, kültürel ve sosyal baglar sürdürülmesine katki saglarken kursiyer kadinlar her dönemin sonunda Selçuklu Belediyesi’ne ziyaret gerçeklestiriyor. Bu yil da egitimlerini tamamlayan kadinlar Selçuklu Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet burada Selçuklu Belediye Baskan Ahmet Pekyatirmaci tarafindan agirlandi. Bosnali kadinlar Konya’da Selçuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille ve Sille Baraj Parki’nin yani sira sehrin tarihi ve kültürel mekanlarini da ziyaret edecek.

Bosna Hersek ile iliskilerimizi daha da güçlendirecegiz”

Bosnak kursiyerleri Konya’da agirlamaktan dolayi duyduklari memnuniyeti ifade eden Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Gönlümüz hep sizinle birlikte. Ama malum Covid süreci ülke içinde oldugu gibi ülkeler arasinda da maalesef iliskilerimizi kopardi. Bosna Hersek Evlad-i Fatihan. Bizim için bir ecdat yadigari. Onun için biz her zaman Bosna Hersek ile birlikteyiz, beraberiz. Bu birlikteligimizi beraberligimizi bundan sonraki süreçte daha genis bir tabana yayarak çocuklarimizi ve gençlerimizi bulusturarak insallah bundan sonra da sürdürecegiz” dedi.

Selçuklu Belediyesi’nin Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel baglari kurdugu kardes sehir iliskisiyle daha da güçlendigine vurgu yapan Baskan Pekyatirmaci, “Stari Grad bizim kardes belediyemiz. Ibrahim Hacibayriç baskan seçildi, yeniden seçildi. Gelip makaminda ziyaret yapamadik ama ben tebriklerimi ona gönderdim. Insallah ilk firsatta da önümüzdeki günlerde Saraybosna’yi ziyaret edip hem Ibrahim Hacibayriç baskani tebrik edecegim hem de bütün mevlevihaneyi ve diger mekanlari da ziyaret edecegim” diye konustu.



Nevresa Ahatovic: “Tüm desteklerimiz için tesekkür ediyoruz”

Bosnak kursiyer kadinlar adina söz alan kurs müdiresi Nevresa Ahatovic de, "Ev sahipliginden dolayi Selçuklu Belediyesi’ne ve baskanimiza tesekkür ediyoruz. Uzun bir aranin ardindan sizlerle bulusmaktan büyük mutluluk duyduk. Pandemi döneminde kursiyer arkadaslarimizla dayanisma içinde faaliyetlerimize devam ettik. Kursumuzu ayakta tutmak ve emeklerimizin bosa gitmemesi için çabaladik ve bunu basardik. Kursumuz su anda faaliyetlerine en güzel sekilde devam ediyor. Bu noktada bugüne kadar verdiginiz desteklerden dolayi tesekkür ediyor, sizleri de en kisa sürede sergi açilisimizda görmek istiyoruz” seklinde konustu.

Ziyaret günün anisina hediye takdimi ve fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA