TOBB Baskani Hisarciklioglu, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birligi Müsterek Konsey'e Ev Sahipligi Yapti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, 5 konsey baskaninin katildigi “Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Müsterek Konsey”e ev sahipligi yapti.

TOBB Baskani Hisarciklioglu, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birligi Müsterek Konsey'e Ev Sahipligi Yapti
TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Müsterek Konsey’ine ev sahipligi yapti. TOBB Ikiz Kuleler Konferans Salonu’nda düzenlenen konseyde konusan Hisarciklioglu, “Konseylerimiz vasitasiyla, tüm bölgeleri ve sektörleri kapsiyor, sahadaki durumu en iyi sekilde görüp, sorunlari ve sikintilari tespit ediyoruz” dedi.

Ilk çeyrekte yüzde 7’lik büyümenin özel sektöre verilen desteklerin yerine ulastigini göstermesi açisindan çok önemsediklerini dile getiren Hisarciklioglu, “Yine sizin de geçenler de müjdelediginiz gibi, ikinci çeyrekte belki de tarihimizin en yüksek çeyreklik büyüme rakamini yakalamayi ümit ediyoruz. Ayrica yine bu sene, hem sanayi üretiminde, hem de ihracatta, tarihi rekor seviyelere ulasacagimizi düsünüyoruz. Bu süreçte is dünyamizin sesini duyan ve sagladiklari destek tedbirleriyle yaninda yer alan, basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, size ve tüm bakanlarimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz” diye konustu.

Tüm bu gelismelerin morallerini yükselttigini ve çalisma sevklerini arttirdigini belirterek, “Öte yandan, bu durumun tüm sektörlere esit yansimadiginin, büyümenin bereketinden herkesin esit ölçüde faydalanmadiginin da farkindayiz. Basta hizmetler kesimi olmak üzere, salgindan en fazla olumsuz etkilenen ve büyümeden yeteri kadar pay alamayan sektörlerimiz için destek adimlarinin mutlaka ama mutlaka sürdürülmesini istiyoruz. Güçlü büyümeyi sürdürebilmek için, kredi faizlerinde ve enflasyonda düsüs, döviz kurlarinda istikrar saglanmasi gerektigini ve geçmiste yaptigimiz gibi yine bunun basarilabilecegimizi de düsünüyoruz. Mali disipline ve finansal istikrara büyük bir önem verdiginizi de biliyoruz. Türk özel sektörü olarak tüm bunlari da destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir yandan istikrara dönük adimlar atilirken bir yandan da 2022 ve sonraki dönemde sürdürülebilir büyümeye ve katma degeri yüksek yatirimlara dönük planlamalar yapilmasi gerektigini aktaran Hisarciklioglu, sunlari söyledi:

“Küresel ekonomi önemli bir dönüsüm süreci içinden geçiyor. Hem pandemi sonrasinda küresel tedarik zincirinde yasanan dönüsüm hem de yesil mutabakat ve iklim degisikligi çerçevesinde atilan adimlar önemli firsatlari ve tehditleri içinde barindiriyor. Bizim de Türkiye olarak bu yeni dönemde ülkemizi ve is dünyamizi iyi konumlayabilmemiz için gereken adimlari hizla atmamiz lazim. Bunun için de kamu-özel sektör diyalogunu daha da siklastirmali, ortak akilla bu süreçte kazanan ülkeler arasinda konumlanmaliyiz. Son olarak, nefes kredisini yeniden canlandirmis olmanizi çok degerli bir adim olarak gördügümüzü ifade etmek istiyorum. Yeni dönemde KGF’yi çok daha odakli ve yatirima dönük programlarla KOBI’lere sürekli destek saglayan bir yapiya kavusturmamizda da fayda görüyorum.”

Konseye ayrica Ticaret ve Sanayi Odalari Konsey Baskani Necdet Takva, Ticaret Odalari Konsey Baskani Gürsel Baran, Sanayi Odalari Konsey Baskani Erdal Bahçivan, Deniz Ticaret Odalari Konsey Baskani Cengiz Kaptanoglu’nu temsilen Tamer Kiran ve Ticaret Borsalari Konsey Baskani Hüseyin Çevik katildi.

Kaynak: İHA