Slovakya'da Üretilen Uçan Araba Ilk Sehirlerarasi Uçusunu Gerçeklestirdi

Slovakya merkezli KleinVision tarafindan üretilen uçan araba "AirCar", ilk sehirlerarasi uçusunu Nitra ve baskent Bratislava arasinda gerçeklestirdi.

Slovakya'da Üretilen Uçan Araba Ilk Sehirlerarasi Uçusunu Gerçeklestirdi
Slovakya’da uçan araba çalismalari bir ileri boyuta tasindi. Profesör Stefan Klein tarafindan tasarlanan, Slovakya merkezli KleinVision tarafindan üretilen uçan araba "AirCar", ilk sehirlerarasi uçusunu basariyla tamamladi. AirCar’in 28 Haziran’da Nitra kentindeki uluslararasi havaalanindan baskent Bratislava’daki uluslararasi havaalanina 35 dakikalik uçus gerçeklestirerek uçan araba teknolojisinde önemli bir kilometre tasi kaydettigi belirtildi. Sirket tarafindan yapilan açiklamada, AirCar’in inisten sonra yalnizca bir dügmeye basilarak 3 dakikadan kisa bir sürede spor arabaya dönüstügü ve tasarlayici Prof. Stefan Klein ile sirketin kurucu ortagi Anton Zajac tarafindan Bratislava sehir merkezine götürüldügü, seyahat süresini 2 kat azalttigi ifade edildi. Sivil Havacilik Otoritesi gözetiminde, AirCar’in dönüsler ve manevra kabiliyeti testleri de dahil olmak üzere 40 saatin üzerinde test uçusu gerçeklestirdigi aktarildi.

"Bilim kurguyu gerçege dönüstürdü"

Bratislava’da AirCar’in kokpitinden çiktiktan sonra konusan Profesör Klein, "Bu uçus, ulasim araçlarinda yeni bir çagi baslatiyor" dedi.

Klein Vision’in kurucu ortagi Zajac ise, "AirCar artik yalnizca bir konseptin kaniti degil, 8 bin 200 feette hizla uçarak bilim kurguyu gerçege dönüstürdü" ifadelerini kullandi.

Yaklasik bin kilometrelik seyahat menziline sahip AirCar’in otonom yolculuklarin yani sira ticari taksi olarak da kullanilmasi bekleniyor. Aracin kanatlari açilip kapanabiliyor ve arkasinda sabit bir pervanesi bulunuyor.
Kaynak: İHA