Dügün Sektörü 1 Temmuz Sonrasi Siparislere Yanit Verebilmek Için Fazla Mesai Yapacak

Dügün Salonlari ve Organizasyon Isletmecileri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Murat Dokak: 'Haziran ayinda yüzde 20 olan doluluk, temmuz, agustos ve eylülde yüzde 100'e ulasacak' Davetiyeci Sinan Erduran: 'Cumhurbaskanimizin açiklamasindan dakikalar sonra bizi siparis için aradilar. 5 dakika içinde 15 müsteri ile görüsmüsümdür' Gelinlikçi Emre Yasar: 'Kisitlama saatlerinin de bitmesiyle atölyelerde mesaiye kalacagiz. Daha fazla çalisacagiz. Tek derdimiz çok çalismak olsun'

Dügün Sektörü 1 Temmuz Sonrasi Siparislere Yanit Verebilmek Için Fazla Mesai Yapacak
YUSUF SAHBAZ - Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsaminda dügün organizasyonlarina getirilen katilimci ve ikram kisitlamalarinin 1 Temmuz'dan itibaren kaldirilacak olmasi, gelinlikten davetiyeye, dügün salonundan çiçekçiye pek çok sektörde siparisleri canlandirdi.

Içisleri Bakanligi tarafindan yayinlanan genelgeyle nikah-dügün merasimlerinde kapali yerler için uygulanan Kovid-19 önlemleri disinda katilimci sinirlamasi olmamasi ve yiyecek içecek ikraminin yapilabilecek olmasi sektör temsilcilerini sevindirdi. Salgin nedeniyle dügünlerini erteleyenler ve yeni dügün yapmak isteyenler alisveris için çarsilarda yogunluk olusturdu.

Izmir'de dügün sektörünün kalbinin attigi Tarihi Kemeralti Çarsisi'nda da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in normallesme açiklamasinin hemen ardindan hareketlilik basladi.

Tüm Dügün Salonlari Etkinlik ve Organizasyon Isletmecileri Federasyonu (TÜDIFED) Genel Baskan Yardimcisi Murat Dokak, AA muhabirine, hazirandaki açilmayla birlikte dügün salonlarinda bir hareketlenme oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in temmuzdaki normallesme adimlarini açiklamasiyla çok yogun bir taleple karsi karsiya kaldiklarini belirten Dokak, söyle devam etti:

"Hizli bir hareket var. Haziran ayinda yüzde 20 olan doluluk oranlari temmuz, agustos ve eylülde yüzde 100'e ulasacak. Gelen talepler bu dogrultuda. Türkiye'de yilda yaklasik 600 bin dügün yapiliyor. Sadece geçen yil ertelenen 150 binin üzerinde dügün var. Bunlar da bu sene dügün yapmak için yer ariyor. Dügün yapan çiftlerimiz ellerini çabuk tutarsa iyi olur, yoksa yer bulamayabilirler. Sadece hafta sonu degil, hafta içine de ciddi talep var."

Izmir Çiçekçiler Odasi Baskani Kazim Kis ise dügün hareketliligiyle islerinin hareketlendigini ifade ederek, "Temmuz ayina hizli girecegiz. Islerimiz çok güzel. Gelecek daha da güzel olacak." dedi.

Sektörün girdi fiyatlarinda yükselme olduguna dikkati çeken Kis, "Ithal ürünlerin maliyetlerinde ciddi bir artis oldu. Ancak bunu fiyatlara yansitmayacagiz. Çünkü fiyatlara yansitirsak insanlar vazgeçiyor. Kar marjini daha da düsürecegiz. Önemli degil, 3-5 lira kazanalim." diye konustu.

- "Dakikalar sonra siparis geldi"

Tarihi Kemeralti Çarsisi'nda davetiye ve nikah sekeri sektöründe faaliyet gösteren Sinan Erduran ise aylardir dügün sektörünün belirsizlik içinde islerini yürütmeye çalistigini söyledi.

Alinan kararla islerin hizli bir sekilde hareketlenmeye basladigini vurgulayan Erduran, "Temmuz ayindaki normallesmeyi herkes bekliyordu ama kesin olmadigi için adim atamiyorlardi. Öncesinde geliyorlardi, begeniyorlardi ama siparis vermiyorlardi. Onlarin birçogu Cumhurbaskanimizin açiklamasindan dakikalar sonra bizi aradi. 5 dakika içinde 15 müsteri ile görüsmüsümdür. Sadece dügün degil, sünnet, kina, nisan da var." ifadelerini kullandi.

- "Bugünleri sabirla bekledik"

Çarsida gelinlik, abiye, damatlik satan Emre Yasar da siparisleri yetistirmek için yogun bir çalisma içinde olduklarini aktardi.

Var olan personelin talebe yetisemedigini belirten Yasar, "Bugünleri sabirla bekledik, çok sükür ulastik. Atölyelerde çalisma tempomuz çok yogun. Müsterilerimiz de bir an önce dügün yapmak istiyor, bizi sikistiriyor. Elimizden geldigince bunun altindan kalkiyoruz. Kisitlama saatlerinin de bitmesiyle atölyelerde mesaiye kalacagiz. Daha fazla çalisacagiz. Tek derdimiz çok çalismak olsun. Su an da üretimimizi 2-3'e katladik." dedi.

Kaynak: AA