Cezayir, Libya Siniri Yakininda Hava, Kara Ve Özel Birliklerin Katilimiyla Askeri Tatbikat Yapti

Cezayir ordusu, Libya sinirina yakin bir bölgede hava, kara ve özel kuvvetlerin katilimiyla "Nasr 2021" adinda gerçek mühimmatlarin kullanildigi bir tatbikat gerçeklestirdi.

Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada, ülkenin Libya ile sinir bölgesi Djanet kentinin güneydogusunda yapilan tatbikata Genelkurmay Baskani General Said Sangariha komuta etti.

Gerçek mühimmat kullanilan askeri tatbikatla, birliklerin gerçek savas ortamina uygun ortamda savasa hazir olma durumlarinin test edilmesinin hedeflendigi belirtilen açiklamada, tatbikatin 2020-2021 savas hazirligi yili çerçevesinde son çalisma oldugu kaydedildi.

Açiklamada, hava, kara kuvvetleri ve özel kuvvetlerden birimlerin katildigi ve helikopterlerden özel kuvvetlerin halatla inme operasyonlarinin uygulandigi belirtildi.

Libya'nin dogusundaki gayrimesru silahli güçlerin lideri Halife Hafter'e bagli güçlerin 19 Haziran'da Cezayir sinirindaki bölgeyi kapattigini açiklamasindan birkaç gün sonra Sangariha, Libya sinirindaki bir askeri bölgeyi ziyaret etmisti.

Bölgede askerlere hitap eden Sangariha, Cezayir'in, bölgedeki önemli konumundan hareketle komsu ülkelerde güvenlik ve istikrari yeniden saglamayi amaçlayan tüm uluslararasi girisimleri desteklemeye çalistigini ve hala da çabalarini sürdürdügünü belirtmisti.

Cezayir'in, hiçbir tarafin tehdidini veya sindirmesini kabul etmedigini ve etmeyecegini, ne kadar güçlü olursa olsun hiçbir tarafa boyun egmeyecegini kaydeden Sangariha, "Iktidar olmaya heveslenenleri ve tüm taraflari, Cezayir'in itibarina, güvenligine ve toprak bütünlügüne zarar vermemeleri konusunda güçlü bir sekilde uyariyoruz. Onlar, kendilerine verecegimiz yanitin sert ve belirleyici olacagini bilsinler." ifadesini kullanmisti.

Kaynak: AA