Türkiye'nin Denizcilikteki Gücü Ve Gelecek Vizyonu Türkiye Denizcilik Zirvesi'nde Ortaya Konulacak

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi öncülügünde bu yil ilk kez düzenlenecek Türkiye Denizcilik Zirvesi, 1-2-3 Temmuz 2021 tarihlerinde hibrit bir etkinlik olarak Tersane Istanbul’da gerçeklestirilecek. Zirvede kamu, sivil toplum, akademi ve is dünyasi basta olmak üzere denizcilik sektörünün tüm paydaslari bir araya gelecek. Yerli ve yabanci binlerce katilimciyi çok sayida oturum, yuvarlak masa toplantisi, atölyeler, Amatör Denizci teorik ve yelkenli teknede uygulama egitimleri, ideathonlar ve deneyimsel uygulamalarda bulusturacak zirvenin ana temasi ise denizcilik ve lojistikte yüksek büyüme potansiyeli vadeden alanlar ve sektörün bu büyümeden elde edecegi avantajlar olacak.

Denizcilik 21. yüzyilda sadece bir tasimacilik türü olmaktan çikti. Dünya ticaret hacmindeki artisin yaninda teknolojideki hizli gelismelerle birlikte liman hizmetleri, deniz turizmi, yatçilik ile dogal kaynaklarin ve deniz çevresinin yönetimini de kapsayan genis bir endüstriyel ticaret ve hizmet dalina dönüstü.

Üç tarafi denizlerle çevrili Türkiye de denizci kimligiyle ön plana çikiyor. Bugün Türkiye, denizcilik egitimi veren 88 kurumunda yetisen 119 bin fiili gemi insani ve 78 tersanesiyle dünyanin en önemli denizci ülkelerinden biri. Sadece gücüyle degil potansiyeliyle de sektörün en büyük oyuncusu olmaya da aday. Bu yil ilk kez hayata geçirilen Türkiye Denizcilik Zirvesi de Türkiye’nin denizcilikteki bu gücünü ve gelecek vizyonunu ortaya koymayi hedefliyor.

Yüksek potansiyel vadeden alanlar ve elde edilecek avantajlar

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi öncülügünde düzenlenecek Türkiye Denizcilik Zirvesi, 1-2-3 Temmuz 2021 tarihlerinde hibrit bir etkinlik olarak Tersane Istanbul’da gerçeklestirilecek. Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlamalariyla baslayacak zirvenin ana temasi Mavi Vatan’in mevcut gücü ve potansiyeli göz önüne alinarak, denizcilik ve lojistikteki gelecege dönük yüksek büyüme potansiyeli vadeden alanlar ve sektörün bu büyümeden elde edecegi avantajlar olacak.

Detayli program ve kayit bilgileri https://www.turkiyedenizcilikzirvesi.com/ adresinde yer alan zirve; Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin vizyonu dogrultusunda kamudan sivil topluma, akademiden is dünyasina denizcilik sektörünün tüm paydaslarini bir araya getirecek. Zirvede yerli ve yabanci binlerce katilimci çok sayida oturum, yuvarlak masa toplantisi, atölyeler, ideathonlar, deneyimsel uygulamalar, zenginlestirilmis içerik ve metodolojilerle karsilikli bilgi alisverisinde bulunma ve iliski gelistirme imkani bulacak.

Sektörün vizyonunu öncüleri anlatacak

Zirve denizcilik alanindaki basarilari pekistirme ve tanitma anlaminda da önemli bir misyon üstleniyor. Sektör paydaslari için bir bilgilendirme merkezi gibi çalisacak zirvede bu kapsamda birçok etkinlik de yürütülecek. Katilimcilar dünya denizcilik vizyonununu sektörün öncülerinden dinleyecek. Gençlerin ilgisini Ideathon ile çekerek fikirlerini gelistirmeye hedefleyen Türkiye Denizcilik Zirvesi, gerçeklestirecegi atölyelerle çocuklarin denizcilik farkindaligini artirmayi planliyor. Ayni zamanda deniz ve denizcilik kültürünü gelistirmek amaciyla Amatör Denizci Belgesi egitimlerinin yanisira yelkenli teknelerde uygulamali egitimler düzenlenecek.

Zirvenin basladigi 1 Temmuz 2021 Persembe günü Denizcilik ve Kabotaj Bayrami aksam düzenlenecek fener alayi ve isik gösterileri ile kutlanacak.
Kaynak: İHA