Türkiye'nin 5'Inci Çift Kol Nakli Antalya'da Yapildi

Antalya'da beyin ölümü gerçeklesen polis memurunun ailesince bagislanan kollari, Akdeniz Üniversitesinde 34 yasindaki bir kisiye nakledildi.

Türkiye'nin 5'Inci Çift Kol Nakli Antalya'da Yapildi
Antalya'da beyin kanamasi sonucu kaldirildigi Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde beyin ölümü gerçeklesen kisinin organlari ve kollari ailesince bagislandi.

Ailenin bagis kararinin ardindan harekete geçen organ nakli koordinasyon ekibi, Türkiye'nin ilk yüz, çift kol ve dünyanin ilk rahim nakli ameliyatini gerçeklestiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'i bilgilendirdi.

Bu sirada nakil için bekleyen 34 yasindaki Yavuz Ayilmazdir, Istanbul'dan Antalya'ya geldi.

Istanbul'da 9 yasindayken dinamit patlamasi sonucu iki elini bilek hizasindan kaybeden Ayilmazdir'a çift kol nakledilmesi için Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafindan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'in da katilimiyla ameliyat gerçeklestirildi. Yaklasik 14 saat süren ameliyatin ardindan kollar Ayilmazdir'a nakledildi.

Hastanin yogun bakim servisinde takibinin yapildigi bildirildi. Organlari bagislanan kisinin kalbi, böbrekleri, karaciger ve kornealarinin ise Antalya, Izmir ve Ankara'daki hastalara nakledilecegi ögrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2010'da Cihan Topal'a, 2012'de Atilla Kavdir'a, 2016'da da Mustafa Sagir'a, 2019 yilinda ise Yusuf Oguz Simsek'e çift kol nakli gerçeklestirilmisti.

Kaynak: AA