Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda Essiz Gün Batimi Manzarasi

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde bulunan ve Osmanli Devleti’nin dogudaki en önemli eserleri arasinda yer alan Ishak Pasa Sarayi’nin ihtisamli görüntüsü, gün batimiyla birlesince ortaya essiz bir manzara çikti.

Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda Essiz Gün Batimi Manzarasi
Osmanli Devleti’nin Dogu Anadolu Bölgesindeki en önemli eserlerinden biri olan ve sarp kayaliklar arasindaki bir tepede yer alan Ishak Pasa Sarayi, gün batimiyla birlesince ortaya doyumsuz bir manzara çikardi. Kartal yuvasi görünümüyle dikkat çeken Ishak Pasa Sarayi’nin üstünden süzülen günes isinlari, gün batiminda fotograf çekmeyi sevenler için de vazgeçilmez bir mekan oluyor. Ilçe merkezine 7 kilometre uzaktaki bin 900 rakimli tepeye kurulu olan ve yaz-kis yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan bu tarihi saray, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde de yer aliyor.

“Buradaki zamanimin tamamini Agri Dagi’nda geçirdim”

Yeniden tirmanisa açilan Agri Dagi’na tirmanmak için Polonya’dan Agri’nin Dogubayazit ilçesine gelen Pablo, hayatinda ilk kez Türkiye’ye geldigini söyleyerek, “Bu benim Türkiye’ye ilk ziyaretim. Burayi arkadaslarimdan duydum. Burasi gerçekten çok güzel. Buradaki zamanimin tamamini Agri Dagi’nda geçirdim. Bu, dagin disinda bir bölgeye ilk çikisim. Sarayla ilgili çok sey bilmiyorum. Sadece Ishak Pasa’nin Sarayi oldugunu biliyorum. Ziyaretim bittikten sonra bir veya iki gün Istanbul’da kalacagim daha sonra yeniden Polonya’ya dönecegim.” Ifadelerine yer verdi.

“Içinde gezerken eskileri hissettim”

Tarihi Ishak Pasa Sarayi’ni görmek için Igdir’dan gelen Alperen Yazan, içerde dolasirken eskileri hissettigini belirterek, “Ishak Pasa Sarayi’ni ziyaret etmek için Igdir’dan geldim. Gerçekten çok güzel. Doguda böyle bir yerin olmasi gerçekten çok iyi. Ilk defa geliyorum. Içinde gezerken atalarimizi, eskileri hissettim.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA