Meliha Bebek, Hava Ambulansiyla Kaldirildigi Hastanede Yasama Tutundu

Koyulhisar ilçesinde battaniyeye dolaninca nefessiz kalan ve aspirasyon pnömonisi ön tanisi konulan 1,5 aylik bebek, Sivas Numune Hastanesinde sagligina kavustu Bebegi hava ambulansinda kucaginda tasiyan acil tip teknisyeni Öznur Korkmaz: 'Helikopterde sedyeye koymak çok uygun olmazdi. 1,5 aylik bir bebek oldugu için kucagimda yol boyunca o uyudu, ben onu seyrettim' Anne Merve Kayali: 'Çocugumu kurtardiklari için Cumhurbaskanimiza, Saglik Bakanligina, doktorlara, hemsirelere çok tesekkür ederim'

Sivas'in Koyulhisar ilçesinde battaniyeye dolanarak nefessiz kalan 1,5 aylik Meliha bebek, hava ambulansiyla sevk edildigi hastanede hayata tutundu.

Ilçede yasayan Engin ve Merve Kayali'nin iki çocugundan biri olan 1,5 aylik Meliha, 27 Haziran Pazar günü evde üzerindeki battaniyeye dolaninca nefessiz kaldi.

Ailesi tarafindan Koyulhisar Ilçe Hastanesine götürülen bebek, solunum güçlügü çekince ambulans helikopterle Sivas'a sevk edildi. Adeta ölümle burun buruna gelen Meliha, Numune Hastanesinde yapilan müdahaleyle sagligina kavustu.

Saglik Bakani Fahrettin Koca da dün sosyal medya hesabindan acil tip teknisyeni Öznur Korkmaz'in bebegi kucaginda tuttugu anin fotografini paylasarak, "Meliha bebege 13.20 civarinda Sivas Koyulhisar Devlet Hastanesinde aspirasyon pnömonisi ön tanisi kondu. Hava ambulans Sivas'tan 13.40'ta kalkti, 14.08'de Koyulhisar'a ulasti. Meliha 14.47'de Sivas Numune Hastanesi Pediatri Acilde tedavi altina alindi. Bu ekipten mutlusu var mi?" ifadelerini kullandi.

- Anne Kayali: "Çok korktum"

Ev hanimi anne Merve Kayali, AA muhabirine, bebeginin yasama tutunmasinin sevincini yasadigini dile getirerek, "Allah doktorlarimizdan, hemsirelerimizden hepsinden razi olsun. Dün bebegim çok kötü durumdaydi. Bebegim onlarin sayesinde helikopterle geldi, Allah bin kere razi olsun." dedi.

Bebeginin üzerindeki battaniyeye dolandigini ve yüz üstü döndügünü belirten Kayali, sunlari kaydetti:

"Nefesi kesilmis. Kusmak isterken de geri cigerine kaçmis. Buradan tüm annelere dikkat etmesini öneriyorum. Çok korktum, hemen esimi aradim ve bebegin renginin attigini söyledim. Esim geldiginde çocugumuzda halsizlik vardi, bayilmis gibiydi. O yüzden hemen Koyulhisar Devlet Hastanesine götürdük. Orada nabzinin 90 dan asagi düstügünü söylediler ve hemen Sivas Numune Hastanesi'ne sevk ettiler. Helikopterle bebegimi buraya getirdiler, biz de araçla geldik. O anki duyguyu anlatamam. Çok kötü bir duyguydu. Bebegime bir sey olacak korkusuyla geldik ama Allah'a sükür su an çok iyi. Çocugumu kurtardiklari için Cumhurbaskanimiza, Saglik Bakanligina, doktorlara, hemsirelere çok tesekkür ederim."

Numune Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Fikriye Gölen de "Bebek aspirasyon seklinde bize gelmisti. Muhtemelen kusmugunu aspire etmisti. Helikopterle getirilmesi tedavisine baslanmasi açisindan büyük bir avantaj teskil ediyor. Gerçekten büyük bir hizmet. Hemen oksijen verildi, damar yolu açildi ve antibiyotiklerini verdik. Genel durumu iyi bebegimizin, rahatladi. Bir problemi yok. Birkaç gün daha tedavisine devam edilecek, daha sonra evine gönderecegiz insallah." diye konustu.

- Acil tip teknisyeni Öznur Korkmaz, Meliha bebegi ziyaret etti

Helikopter ambulansta kucagindan indirmedigi Meliha bebegi, tedavi gördügü hastanede ziyaret eden Sivas hava ambulans merkezinde görevli acil tip teknisyeni Öznur Korkmaz (27), sunlari söyledi:

"Oraya gittigimiz zaman bebegi kara ambulansindaki arkadasimin kucagindan alarak helikoptere getirdim. Helikopterde sedyeye koymak çok uygun olmazdi. 1,5 aylik bir bebek oldugu için kucagimda yol boyunca o uyudu, ben onu seyrettim. O sekilde geldik. Çok sükür herhangi bir sikinti olmadi. Aldigimizda biraz nefes darligi mevcuttu ama helikopterde herhangi bir sikinti olmadi. Sivas'a geldigimizde tekrar kara ambulansindaki arkadaslara teslim ettik. Henüz anne degilim ama her kadin gibi gerçekten bir bebek gördügüm zaman çok daha farkli oluyor. Bebek vakalari tasidigimda hep onlari severek götürüyorum."
Kaynak: AA