HDP'li Çepni Açiklamasi 'Hiçbir Katliam, Cinayet Bizi Bu Özgürlük Mücadelesinden Vazgeçiremez'

HDP Izmir Milletvekili Murat Çepni, partisinin Izmir il binasina gerçeklestirilen saldiriya iliskin "Hiçbir katliam, cinayet bizi bu özgürlük mücadelesinden vazgeçiremez." dedi.

Çepni, bazi HDP'li milletvekilleriyle Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Izmir'de partisinin çalisani Deniz Poyraz'in "vahsice katledildigini" söyledi.

"Bu katliama bir devlet politikasi sonucunda gelindigini" iddia eden Çepni, saldiriyi gerçeklestiren kisinin, devletten aldigi emirle cinayeti isledigini ileri sürdü.

HDP'li Çepni, HDP Izmir il binasi önünde polis çadiri bulundugunu ve daha önceden kaldirilmasini talep ettiklerini belirterek, "Ne hikmetse, parti binamiza giren sinekleri bile kontrol eden, kayit altina alan polis, bu katili girerken göremiyor. Görmezden geliyor. Çünkü 'Abicigim.' diye karsilayan polislerden bahsediyoruz. Çünkü birisi üniforma giymis, birisi giymemis. Aralarindaki fark baska bir sey degil, bu kadar basit. Bunu ilk defa yasamiyoruz, Ogün Samast'tan da bunu biliyoruz." sözlerini sarf etti.

"MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin Deniz Poyraz'i hedef gösterdigini, Bahçeli ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in bu olaydaki suçlarini kabul ettiklerini" iddia eden Çepni, "Hiçbir katliam, cinayet bizi bu özgürlük mücadelesinden vazgeçiremez. Korkmakta haklilar, uykularinin kaçmasi çok normal çünkü Deniz Gezmis'lerden Deniz Poyraz'lara Deniz'lesmeye devam edecegiz. Ellerimiz katillerin yakasinda olmaya devam edecek. Deniz Poyraz onurumuzdur, HDP Deniz'dir. Denizlerin yolunda mücadeleyi mutlaka sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA