Ekonomik Açidan Zor Günler Geçiren Gazzeli Kadinlar, Kisitli Imkanlarla Sergi Açarak Yeteneklerini Gösterdi

Israil ablukasi ve Kovid-19'un ekonomiyi vurdugu Gazze Seridi'nde Kadin Isleri Merkezi adli sivil toplum kurulusu, Filistinli kadinlar tarafindan yapilan el sanatlari ve gida ürünleri sergisi açti.



Serginin organizatörü Dua Ebu Ciyab, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Yikici ablukaya ragmen, Filistinli kadinlar girisimci ruhlarini koruyor ve hala yaratici ve yetenekliler." dedi.

Ebu Ciyab, kadin kuruluslari araciligiyla sergiye katilma firsati bulan kadinlarin yani sira birçok kadinin da bireysel olarak küçük projelerle sergiye katildigini kaydetti.

Sergide Filistin'in geleneksel kültürünü yansitan ürünlerle beraber, modern tasarimlarin da yer aldigina dikkati çeken Ebu Ciyab, gida ürünleri, güzellik ürünleri ve ahsap malzeme ürünlerinin sergilendigi köselerin de bulundugunu aktardi.

Sergiyle birlikte kadinlarin ürünlerini gösterecek bir pazar buldugunu ve yatirimcilarla iletisime geçtigini söyleyen Ebu Ciyab, ayni zamanda Gazzeli kadinlarin bu yolla kendileri ve aileleri için ek gelir sagladigini vurguladi.

Kadin çantalari, sallar ve aksesuarlar sergileyen Mey en-Neccar (37), Gazze'de Israil ablukasi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sebebiyle zor ekonomik sartlarda yasadiklarini ve ürünlerinin satisinda büyük bir gerileme yasandiginin altini çizdi.

Kazandiklarinin ancak temel ihtiyaçlarini karsilamaya yettigini söyleyen Neccar, Gazze halkinin ekonomik açidan bir buhranin içerisinde oldugunu ifade etti.

Gazze'nin batisindaki Salihat beldesinde düzenlenen sergi iki gün sürecek.

Kaynak: AA