DISKI, Yeni Yerlesim Yerlerine Altyapi Sebekesi Dösüyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, yeni yerlesim yerlerinde altyapi sorunu yasanmamasi amaciyla kanalizasyon ve yagmur suyu sebeke hatlari döseme çalismalarina basladi.

DISKI, Yeni Yerlesim Yerlerine Altyapi Sebekesi Dösüyor
DISKI, Kayapinar ve Yenisehir ilçelerinde yürütülen projeyle muhtelif çaplarda 12 bin 647 metre kanalizasyon ve yagmur suyu hatti imalatini 7 milyon 346 bin 200 liraya mal edecek. Kayapinar ilçesi Firat Mahallesi Abdulkadir Aksu Caddesi’nde çalismaya baslayan ekipler su ana kadar 337 metre kanalizasyon hatti ve 140 metre yagmur suyu hatti imalatini tamamladi. Proje kapsaminda, Kayapinar ilçesinde Meyti Dono Caddesi, Diclekent Bulvari-Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvari- Rojava Bulvari, Leyla Kasim-Urfa Yolu, Talaytepe-Leyla Kasim, Yenisehir ilçesinde ise Aziziye Deresi, Seyh Said Bulvari’nda çalismalar yürütülecek.

DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, Abdulkadir Aksu Caddesi’nde yürütülen çalismalari yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldi. Kentin ihtiyacina uygun büyük yatirimlar yaparak gelecekte altyapi sikintisi olusmasini önlediklerini ifade eden Tutsi, “Her geçen gün gelisen Diyarbakir’imizda hemserilerimizin günlük yasantisinda sikinti çekmemesi için kanalizasyon ve yagmur suyu sebeke hatlari büyük önem tasiyor. Teknik olarak güçlü bir kurumuz, kentimizin ihtiyaci dogrultusunda gerekli hizmetleri personelimizle beraber en iyi sekilde yürütmeye çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA