Bu Okul Türkiye Çapinda Müzisyenler Yetistiriyor

Türkiye ve Istanbul çapinda konservatuvar düzeyinde egitim veren Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV), egitim alan ögrenciler, hem üniversitede istedikleri bölümleri kazanma imkani yakaliyor, hem de konservatuvari basarili bir sekilde bitiriyor.

Bu Okul Türkiye Çapinda Müzisyenler Yetistiriyor
Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde (ESEV), devlet konservatuvarlarinin müzik bölümü sinavlarina ve sanat camiasina hazirlamak amaciyla egitimler alan ögrenciler, hem üniversitede istedikleri bölümleri kazanma imkani yakaliyor, hem de konservatuvari basarili bir sekilde bitiriyor. ESEV’in deneyimli hocalarinin verdigi ücretsiz egitim ile kendilerini müzik alaninda gelistiren ögrenciler konservatuvari kazandiktan sonra da burada egitim almaya devam ediyorlar. Bütün ögrenciler ile tek tek ilgilenen Konservatuar Hazirlik Egitimcisi Ekrem Pehlivanoglu, her yil 25 civarinda ögrencinin degisik konservatuvarlara girdigini ve bunun Türkiye ve Istanbul’da adi geçecek bir basari oldugunu ifade etti.



“Ögrenciler konservatuvari kazandiktan sonra da yalniz birakmiyoruz”

Üniversiteye hazirlik sürecinde ve sonrasinda ögrencilerine destek olan Konservatuar Hazirlik Egitimcisi Ekrem Pehlivanoglu, “Esenler Sanat Evi yaklasik 4 senedir yetenek taramasi ile ögrencileri seçerek geleceklerini insa etmek üzere konservatuvar hazirlik dersleri veriyor ve gayet üstün bir basari ile yüzde olarak da neredeyse yüzde 100’e yakin bir basariyla ögrencilerimizi üniversitelerin ilgili bölümlerine yerlestiriyoruz. Tabi bu ögrencileri konservatuvara girmeleri sagladiktan sonra da onlari yalniz birakmiyoruz. Burada konserlere çikartiyoruz, albüm kayitlarini gönderiyoruz ve sürekli orkestrasyon çalismalariyla bu egitim süreçlerini destekliyoruz. Hatta ESEV vesilesiyle konservatuvari kazanip bitirip burada su an egitimcilik yapan dört tane de arkadasimiz bulunuyor” seklinde konustu.



Türkiye ve Istanbul’da adi geçecek bir basaridir”

ESEV’de ücretsiz egitim verdiklerini söyleyen Pehlivanoglu, “Süreci ögrencilerin böyle kiymetli yaslarindayken alip küçük yasta egiterek, üniversitenin ilgili bölümlere girmelerini saglayip daha sonra hayatlari boyunca onlari yalniz birakmadan is tecrübesi ve sanat tecrübesini onlara asilayarak bu süreci devam ettiriyoruz. Genelde burada bizim enstrüman kisitlamamiz yok. Çünkü konservatuvara hazirlik farkli bir strateji. Baglama, gitar, kabak kemane, klarnet, yan flüt, kanun, çello, keman bir hayli enstrüman var. Iddiamiz var, birincisi burada yaptiginiz hizmetin ücretsiz olmasi ögrencilerin ki, konservatuara hazirlik çok pahalidir. Burasi ögrencilere çok büyük rahatlik sagliyor ve yaklasik dedigim gibi yüzde 100’e yakin, yani her sene 20-25 civarinda ögrenci degisik konservatuvarlara girmis oluyor. Çok yüksek bir basari, belki de Türkiye ve Istanbul’da adi geçecek bir basaridir” ifadelerini kullandi.

“Müzikle tanismam ilkokul ögretmenlerimin vesilesiyle oldu”

Kendi alaninda akademik bir kariyer hedefledigini söyleyen Dogukan Eskin, “Müzikle tanismam ilkokul ögretmenlerimin vesilesiyle oldu. Flüt çaliyordum ve okulun zil sesini flüt ile çalabildigimi fark ettiler. Ilkokul ve ortaokuldayken enstrüman egitimi almaya basladim. Piyona ve baglama egitimi aldim. Daha sonra güzel sanatlar lisesine hazirlandim. Müzik hayatima güzel sanatlar lisesinde basladim. Ama ailevi bazi sebeplerden ve saglik sorunlarindan dolayi Adiyaman’da güzel sanatlar lisesine gittim. 13 yasinda orada üç yillik bir müzik egitimi aldim. ardindan tekrar Istanbul’a gelmek zorunda kaldim ve lisede aldigim egitimlerle de para kazanmaya da baslamistim. Belli kafelerde ve mekanlarda çikiyordum. Yan flüt üflemeli ana sanat dali okuyorum ve akademik bir kariyer düsünüyorum” diye konustu.



“Hocalarimin vesilesiyle teknik olarak da bir çok sey ögrendim”

Konservatuvara hazirlanan Bünyamin Ural, “9 yasinda müzikle tanistim ilkokulda müzik hocam kesfetti. Ritim üzerine yetenegim oldugunu söyledi kendisi ve Türk Halk Müzigi alaninda da iyi olabilecegini belirtti.

Daha sonra da ESEV ile tanistim buradaki hocalarimin vesilesiyle teknik olarak da bir çok sey ögrendim ve kendimi gelistirdim. Hedefim ses bölümü okumak istiyorum, Istanbul Teknik Üniversitesi’nde” dedi.

Kaynak: İHA