Baskent'te Iki Yeni Kati Atik Transfer Istasyonu Devrede

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Mamak Imrahor ve Çankaya Alacaatli’da modern kati atik transfer istasyonlari pes pese hizmete açti. Iki yeni istasyon sayesinde ilçe belediyelerinin bertaraf tesisine ayri ayri kati atik tasimasinin önüne geçilmesi, sehir ve ülke ekonomisine katki saglanmasi hedefleniyor.

Baskent'te Iki Yeni Kati Atik Transfer Istasyonu Devrede
Ankara Büyüksehir Belediyesi, kent genelinde insan sagligini olumsuz etkileyen ve çevreyi kirleten atiklarla mücadelesini sürdürüyor. Çevre ve toplum sagligi açisindan tehlike olusturan evsel atiklarin yeniden degerlendirilmesi ve depolanmasi amaciyla bertaraf istasyonlarina götürülmesi noktasinda iki yeni transfer istasyonu daha hizmet vermeye basladi.

Çankaya ilçesine bagli Alacaatli ve Mamak ilçesine bagli Imrahor Mahallelerinde 3 Nisan tarihinde hizmet vermeye baslayan kati atik transfer istasyonlari sayesinde günlük yaklasik bin 100 ton evsel atik bertaraf tesislerine götürülecek.

Modern ve çevreci sistem

Modern transfer istasyonlarinin kurulmasiyla birlikte vahsi depolamanin önüne geçilirken, kontrolsüz atilan atiklarin çevreye olan olumsuz etkileri kontrol altina alinarak kirliligin ortadan kaldirilmasi da amaçlaniyor. Ilçe belediyelere ait çöp kamyonlarinin bertaraf tesislerine ayri ayri gitmesi yerine transfer istasyonlara gelerek kati atiklarini birakmasinin ardindan Büyüksehir Belediyesine ait daha büyük hacimli araçlar bu evsel atiklari bertaraf tesislerine tasiyacak. Alacaatli ve Mamak’ta yapilan iki yeni transfer istasyonunun devreye girmesiyle ayrica ilçe belediyelerin ayri ayri tasima hattinda olusturdugu trafigin azaltilmasi, yakit tasarrufu, emisyon saliniminin ve karbon ayak izinin daha aza indirgenmesi hedefleniyor.

“Ekonomiye katki saglamasi açisindan da son derece önemli”

Çevre sagligina zarar vermeden atik yönetimi yapilmasi gerektigini belirten Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskani Selami Aktepe, 14 kati atik transfer istasyonuna ek olarak kurulan 2 yeni atik istasyonu ile birlikte sehir ve ülke ekonomisine katki saglamayi amaçladiklarini vurgulayarak, “Günümüzün en önemli problemlerinden biri atik sorunu. Son olarak hizmete giren Alacaatli ve Imrahor Tesisleri yönetim plani çerçevesinde yapildi. Ankara’da günlük yaklasik 5 bin ton atik çikiyor. Bu yapilan iki tesiste de günlük bin 100 tona yakin atik toplanarak bertaraf tesislerine götürülecek. Bu tür tesislerin yapimi, çöpün ve atiklarin disiplin altina alinmasi ve ekonomiye katki saglamasi açisindan da son derece önemli. Ankara’ya hayirli olsun, çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA