Bakan Akar, Kirgizistan'da Resmi Törenle Karsilandi

Milli Savunma Bakani Akar, temaslarda bulunmak üzere geldigi Biskek’te Kirgizistan Savunma Bakani Tuggeneral Omuraliev tarafindan askeri törenle karsilandi. Bakan Akar, törenin ardindan Kirgiz mevkidasi ile ikili görüsme gerçeklestirdi.

Bakan Akar, Kirgizistan'da Resmi Törenle Karsilandi
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, resmi ziyaret düzenledigi Kirgizistan’in baskenti Biskek’te temaslarini sürdürüyor. Bakan Akar, Kirgizistan Savunma Bakani Tuggeneral Omuraliev tarafindan Savunma Bakanligi’nda askeri törenle karsilandi. Iki ülke marslarinin askeri bando tarafindan çalinmasiyla baslayan törende Bakan Akar, Seref Mangasini “Salam asker” diyerek selamladi. Törenin ardindan iki bakan önce bas basa görüstü, sonrasinda heyetler arasi görüsmeye baskanlik etti. Ata yurdu Kirgizistan’da bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Bakan Akar, Türkiye ve Kirgizistan arasindaki ortak baglara vurgu yaparak kardes ülke olarak nitelendirdigi Kirgizistan’in bagimsizliginin 30’uncu yilini tebrik etti.

Türkiye’nin geçen 30 yil içinde Kirgizistan’in kalkinmasina destek verdigini, bu destegini bundan sonra da sürdürecegini aktaran Akar, "Kirgizistan’in siyasi istikrari ve toplumsal huzuru her zaman bizim önceligimizdir. Türkiye olarak kardes Kirgiz halkinin huzur, istikrar ve refahina yönelik destegimizi sürdürecegiz” dedi.

Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov’un Türkiye ziyareti ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile görüsmesinin ardindan birçok alanda is birligi iradesinin ortaya konuldugunu ifade eden Akar, “Biz de Cumhurbaskanlarimizin çizdigi çerçeve dogrultusunda çalismalarimiza hizla devam edecegiz” ifadesini kullandi.

FETÖ konusu ele alindi

Kirgizistan Savunma Bakani Tuggeneral Taalaybek Omuraliev, Bakan Akar’i ülkesinden agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve Kirgizistan arasindaki tarihi ve kültürel baglara dikkati çeken Omuraliev, “Cumhurbaskanimizin Türkiye ziyaretinin ardindan sizin ülkemize gerçeklestirdiginiz bu ziyaret bizim için ayri bir anlam, önem tasiyor” ifadelerini kullandi.

Basina kapali gerçeklesen görüsmelerde ikili askeri, güvenlik ve savunma sanayi konularinin yani sira FETÖ ile mücadelede is birliginin ele alindigi ögrenildi.

Sönmez Ates Aniti’na çelenk koydu

Kirgizistan Savunma Bakanligi ziyaretinin ardindan Akar, Zafer Meydani’na geçti. Bakan Akar, saygi durusunda bulunulmasini ardindan Ikinci Dünya Savasi’nda hayatini kaybeden Kirgizlari anmak için yapilan Sönmez Ates Aniti’na çelenk koydu. Saygi durusunda bulunulmasi sirasinda Kirgiz askerleri tarafindan saygi atisi da yapildi. Akar’a törende Kirgizistan Savunma Bakani Tuggeneral Taalaybek Omuraliev de eslik etti.
Kaynak: İHA