Üniversite Sinavina Giren Genç Kemal Kiliçdaroglu'na 1 TL'lik Manevi Tazminat Davasi Açti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun sosyal medya hesabindan ‘Katarli ögrenciler Türkiye’de sinavsiz üniversite okuyabilecek’ seklindeki açiklamalarindan sonra üniversite sinavina giren Ömer Alp Çakar, Kiliçdaroglu’na 1 TL’lik manevi tazminat davasi açti. Çakar, “Trol dediginiz biz gençler bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle buradayiz” dedi.

Üniversite Sinavina Giren Genç Kemal Kiliçdaroglu'na 1 TL'lik Manevi Tazminat Davasi Açti
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu sosyal medya hesabindan ‘Katarli ögrenciler Türkiye’de sinavsiz üniversite okuyabilecek’ seklindeki açiklamalarindan sonra üniversite sinavina giren Ömer Alp Çakar 1 TL manevi tazminat davasi açti. Bakirköy Adalet Sarayi önüne gelerek suç duyurusundan önce açiklama yapan Çakar’a AK Parti Istanbul Il Gençlik Kollari Baskani Osman Tomakin ve bir grup genç destek oldu. Gençler ellerinde ‘Hakkimizi helal etmiyoruz Kiliçdaroglu’, ‘Yalanin batsin yalancisin’, ‘Bu Kiliçdaroglu bizi kandiriyor hocam’ gibi yazan dövizler açarak tepkilerini gösterdi.

Ömer Alp Çakar “Ülkemizin yarinlari ve “Yeni Türkiye’nin” teminati biz gençler her yil oldugu gibi bu yil da gelecegimizi tayin edecek olan üniversiteye giris sinavina tekrardan ulasmanin büyük heyecani içerisindeydik. Lakin 25 Haziran Cuma günü, yani üniversite sinavindan 1 gün önce öglen saatlerinde ortaya atilan bir yalan haber tüm motivasyonumuzu altüst etmis ve sinava girecek 2 milyon 607 bin 903 ögrenci arkadasimizi ve milyonlari bulan ailelerini olumsuz sekilde etkilemistir. CHP Genel Baskani her zaman oldugu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemis ve yalanin yayilmasinda aktör olmustur. Biz buna artik sasirmiyoruz. Ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsiziz Sayin Kiliçdaroglu. Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz" ifadelerini kullandi.

Bir yil boyunca hazirlandigi üniversite sinavinin öncesinde Kiliçdaroglu’nun ortaya attigi iddianin ögrencileri magdur ettigini söyleyen Çakar, "Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel baskaninin, girecegimiz en önemli sinavlardan biri öncesinde, bu basit yalana sarilmasi en hafif tabirle sorumsuzluktur. Yalani yayan ve bizlere ulasmasina sebebiyet veren basin kuruluslari servis ettikleri yalan haberden dolayi ufak bir mahcubiyet hissetmis olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemistir. Bugün geldigimiz noktaya bakildiginda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun sosyal medya üzerinden baslattigi ’Katarli gençler sinavsiz Türkiye’de okuyacak’ algisi, sosyal medyada belli odaklarca yayilmistir. Bu alginin olusturulmasi tamamen kötü niyet tasimakla beraber, sinavlarina sadece bir gece kalmis arkadaslarimizin zihinlerini allak bullak etmeye yetmistir. CHP Genel Baskani sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun bu kadar bariz bir yalana inanmasi ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala siyaset malzemesine dönüstürmesini unutmayacagiz" seklinde konustu.

Açiklamadan sonra Ömer Alp Çakar ile gençler, dava dilekçesini vermek üzere Bakirköy Adliyesi Yenibosna ek hizmat binasina gitti.
Kaynak: İHA