Pakistan'da Tiktok Bir Kez Daha Yasaklandi

Pakistan’da Sindh Yüksek Mahkemesi (SHC), Çin merkezli sosyal medya uygulamasi TikTok’un ülkede yasaklanmasina karar verdi. Söz konusu uygulama ülkede 3’üncü kez yasaklanmis oldu.

Pakistan'da Tiktok Bir Kez Daha Yasaklandi
Pakistan’da Sindh Yüksek Mahkemesi, Çin merkezli sosyal medya uygulamasi TikTok’a uygulanan yasagin kaldirilmasindan yaklasik üç ay sonra TikTok’un Pakistan genelinde 3’üncü kez yasaklanmasina karar verdi. Ahlaksiz ve müstehcen içerikler nedeniyle magdur bir vatandasin TikTok’a karsi açtigi dava sonucu alinan kararda, TikTok’un çesitli mahkemeler ve Pakistan Telekomünikasyon Ajansi (PTA) nezdinde müstehcen içerik yayinlayan hesaplari engellemek için verdigi "sürekli taahhüt ve güvencelere" uymadigi belirtildi.

Davaci vatandasin mahkemeye verdigi dilekçede, "ahlaksiz ve Islam’in ögretilerine aykiri" oldugu için TikTok’un daha önce yasakladigini belirttigi ifade edildi. Uyusturucu ve silah kullanan kisilerin platforma video yükledigine deginilen dilekçede, egitim kurumlarinda TikTok’un ögrencilere kötü örnek oldugu aktarildi.

Davacinin avukati ise, müvekkilinin mahkemeden önce PTA’ya basvurdugunu ancak PTA’nin bu konuda hiçbir sey yapmadigini aktardi.

Mahkeme, davalilari 8 Temmuz’da yeniden durusmaya çagirdi.
Kaynak: İHA