Medya-Is, Balikesir'de AA'nin Fotograflarindan Olusan 'Direnen Filistin' Konulu Sergi Açti

Medya Isçileri Sendikasi (Medya-Is) tarafindan Balikesir'de, Anadolu Ajansi fotograflarindan olusan "Direnen Filistin" baslikli sergi izlenime sunuldu.

Balikesir Kent Konseyi ve Balikesir Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliginde Zagnos Pasa Cami Meydani'nda açilan sergide, 94 fotograf yer aliyor.

AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, açilista yaptigi konusmada, Filistin meselesinin tüm dünyanin kalbini acitan bir konu oldugunu söyledi.

Filistin'deki olaylari aktarmaya çalisan gazetecilerin büyük sikinti yasadigini anlatan Canbey, söyle konustu:

"Geçtigimiz günlerde Anadolu Ajansinin muhabiri de orada yaralandi. Gazetecilerin hedef olmasi, oralarda yaralanmasi da tüm dünyanin dikkatini çekiyor. Orada bir zulüm var ve bu zulmün gösterilmesini istemiyorlar. O anlamda bu sergi çok önemli bir görevi ifa ediyor. Baktigimiz zaman orada yasanan saldirilarin, gazetecilere yapilan saldirilarin fotograf kareleri var. Önemli bir farkindaligi insallah hem Balikesir hem de Türkiye'de olusturacak diye düsünüyorum."

AK Parti Balikesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir de insan haklari hususunda çok duyarli oldugunu söyleyen pek çok ülkenin Filistin konusunda sessiz kaldigini ifade etti.

Türkiye'nin her zaman Filistin halkinin yaninda olacagini vurgulayan Aydemir, "Bu zulme 'Dur' demek için her zaman çalisacagiz. Bugün de bu sergi gerçekten çok anlamli. Oradaki gazetecilerin hem gördükleri siddeti hem de sahitliklerini temsil ediyor." dedi.

Medya-Is Sendikasi Genel Sekreteri Sinan Özer ise sergiyle, Israil'in devlet gücüyle terörizm yarattigini göstermeyi amaçladiklarini dile getirdi.

Balikesir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ramazan Demir de AA'nin sadece Türkiye'nin degil tüm mazlumlarin sesini dünyaya duyurdugunu anlatarak, "Gazeteciler olmasaydi Israil'in Filistin'de isledigi insanlik suçu belki de dünyanin birçok ülkesinde görülmeyecek ve bilinmeyecekti. Bu fotograflar tarihi belge olarak kalmayacakti." ifadelerini kullandi.

Altieylül Ilçe Belediye Baskani Hasan Avci ise Islam'in sancaktarligini Türk milletinin yaptigini belirterek, "Memleketimizle ne kadar gurur duysak azdir. Insallah önümüzdeki günlerde bu zulümler son bulur, çocuklarimiz aglamaz ve öldürülmez." diye konustu.

Serginin açilisina, Vali Yardimcisi Sükrü Kara, Balikesir Kent Konseyi Baskani Mürsel Sabanci, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Baskani Nuri Kolayli ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA