Marmaris'te Yanan Ormanlik Alan Denizden Görüntülendi

Mugla'nin Marmaris ilçesinde otellere yakin ormanlik bölgede çikan yangininda zarar gören alan, denizden görüntülendi.

Güney Ege'nin gözde turizm merkezi Marmaris'in Içmeler Mahallesi'ndeki ormanlik alanda dün henüz belirlenemeyen nedenle çikan yangin 11 helikopter, onlarca arazöz ve yüzlerce orman isçisiyle itfaiye erinin yogun müdahalesi sonucu söndürüldü.

Ekiplerin bölgede gece boyunca sürdürdügü sogutma çalismalarini tamamlamasinin ardindan günün agarmasiyla alevlerin neden oldugu tahribatin boyutu da gözler önüne serildi.

Doga harikasi bölgede adete kara bir leke olarak beliren yanan alan denizden görüntülendi. Denizden bakildiginda alevlerin bes yildizli otellerin bulundugu alana az bir mesafe kala kontrol altina alindigi dikkati çekti.

Öte yandan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerinin yanginin çikis nedenini tespit edebilmek için arastirmalarini sürdürdügü belirtildi.

Içmeler Mahallesi'nde dün çikan ve yaklasik 25 hektarlik ormanlik alanin zarar gördügü yangina ilk müdahaleyi yapan Beldibi Yangin Söndürme ekibinde görevli Görkem Hasdemir (34), rüzgarin ters dönmesiyle alevler arasinda kalarak hayatini kaybetmisti.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, yanan alanin en kisa sürede agaçlandirilacagini açiklamisti.

Kaynak: AA