Kanseri Yenen Ceylin, Yasitlarina Ikinci Kez Umut Olmak Için Dikis Makinasinin Basina Geçti

Kansere karsi verdigi mücadeleyi kazandiktan sonra kendi kaderini yasayan çocuklara, el isi ürünler yapip satarak destek olan Ceylin Kubali, Izmir Hasta Çocuk Evleri Dernegi'ne ait evin onarim giderlerini karsilamak için çalismalara basladi Ceylin Kubali: 'Umarim destekçilerim beni yalniz birakmaz. Onlarin destegi olmadan bunu basaramam'

TEZCAN EKIZLER - Izmir'de 4 yillik kanser tedavisinin ardindan sagligina kavusan Ceylin Kubali, yaptigi el isi ürünleri satarak elde ettigi gelirle ayni hastaliga karsi mücadele veren çocuklara destek olmaya devam ediyor.

Henüz 13 yasinda beyninde tümöre rastlanan, Izmir'deki ameliyatinin ardindan isin tedavisi için ABD'nin Memphis kentindeki bir arastirma hastanesinde tedavi gören ve sagligina kavusan Ceylin Kubali (17), yasadigi zorluklara ragmen azmiyle tüm kanser hastasi çocuklara örnek oldu.

Hastaligi yenmesinin ardindan kanser tedavisi gören çocuklara ve ailelerine destek olmaya karar veren Ceylin Kubali, Izmir Hasta Çocuk Evleri Dernegi ile ortak proje yapti.

Dikis makinasinin basina oturan Kubali, atil durumdaki esya ve kumaslardan çanta, bileklik ve el isi yaparak sosyal medya üzerinden satti. Elde ettigi 60 bin lira ile dernegin hasta çocuklar ve aileleri için ücretsiz konaklama imkani verdigi Bornova'daki evinin onarim masraflarin karsilayan Kubali, son olarak Karabaglar'daki baska bir evin daha onarimi için kollari sivadi.

- "Umarim destekçilerim beni yalniz birakmaz"

Ceylin Kubali, AA muhabirine, kanserin ne kadar zor bir hastalik oldugunu bildigi için tedavisi süren kardeslerine destek vermenin kendisini mutlu ettigini söyledi.

Dikis makinasinin basina oturdugu zaman kendisini çok mutlu hissettigini anlatan Kubali, "Ben kanser tedavisi olan çocuklara yardim edeyim, onlar da baskalarina yardim etsin. Ben bunun böyle devam etmesini istiyorum." dedi.

Projede ilk evin onarilmasinin ardindan ikinci ev için çalismaya basladigini aktaran Kubali, sunlari kaydetti:

"Ilk ev hizmete girdiginde çok mutlu oldum. Bu süreçte ailem, dernek baskanim ve yaptigim ürünleri sosyal medyadan satin alan destekçilerime çok tesekkür ederim. Ikinci evi de yaptigim el isi ürünleri satarak yapacagima inaniyorum. Umarim destekçilerim beni yalniz birakmaz. Onlarin destegi olmadan bunu basaramam. Kanser çok zorlu bir süreç, hastalarin canini çok yakiyor. Bu süreçte umudu kaybetmemek lazim. Umuda tutunmak çok önemli."

- "O benim süper kahramanim"

Anne Idiz Kubali da kizinin ABD'deki tedavi sürecinde 2 ay boyunca komada kaldigini, konusmayi yeniden ögrendigini söyledi.

Tedavi boyunca Ceylin'in hiç moralini bozmadigini anlatan anne Kubali, "O bana kiziyor ama o benim süper kahramanim. Simdi de hasta çocuklara örnek oluyor. Onun yaptigi bu çalismalarla gögsüm kabariyor. Umarim en kisa sürede dernegin 2. evinin de onarilmasi için gerekli parayi satislardan elde eder." diye konustu.

- "Ceylin, kanser hastalarinin umudu oldu"

Izmir Hasta Çocuk Evleri Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sevil Ozan ise Ceylin'in ilk evin onarilmasi için gerekli olan 60 bin lirayi bir yildan kisa bir sürede karsiladigini söyledi.

Ceylin'in baslattigi umut projesinin dalga dalga yayildigini vurgulayan Ozan, "Simdi 2. evimizin onarim giderlerini karsilamak için yola çikiyor. Ceylin'e gönül veren Izmirliler ve destekçileriyle kisa bir süre içinde 60 ila 75 bin lira arasinda degisecek olan onarim giderini toplayacagina inaniyorum. Ona ve ailesine çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA