Islam Alimlerinden Mehmet Emin Er, Vefatinin 8. Yilinda Düzenlenen Sempozyumla Anildi

Sempozyumun açilis oturumuna Er'in oglu Ibrahim Halil Er ile torunlari Adalet Bakani Abdulhamit Gül ve Mehmet Nezir Gül de katildi.

Islam Alimlerinden Mehmet Emin Er, Vefatinin 8. Yilinda Düzenlenen Sempozyumla Anildi
Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesince "Islam Medeniyetinde Alimler-Mehmet Emin Er Sempozyumu" düzenlendi.

Islami Ilimler Fakültesi'nde, Mehmet Emin Er'in vefatinin 8. yili dolayisiyla yapilan sempozyumun açilis oturumuna, Er'in oglu Ibrahim Halil Er ile torunlari Adalet Bakani Abdulhamit Gül ve Mehmet Nezir Gül, Rektör Prof. Dr. Ibrahim Aydinli, Dekan Prof. Dr. Mehmet Ünal, eski Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Mehmet Görmez, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Sempozyumun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür eden Ibrahim Halil Er, Mehmet Emin Er'in Islam alimleri arasinda yer aldigini ifade etti. Her alimin bir miras oldugunu söyleyen Er, babasinin Ankara'da bulundugu dönemde ilahiyat fakültesi ögrencilerine ders verdigini anlatti.

- "Hayati boyunca ilim yolculugunu sürdürdü"

Daha sonra sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

Rektör Aydinli baskanligindaki oturumda konusan Mehmet Nezir Gül, imkanlarin sinirli oldugu dönemde ilim askinin Er'i durdurmadigini belirtti.

Er'in küçük yaslardan itibaren ilim tahsil ettigini anlatan Gül, çobanlik yaptigi yillarda da ilme meraki devam eden dedesinin taslar üzerine yazilar yazdigini dile getirdi.

Gül, dedesinin birçok eser okudugunu, bunlari çevresinde bulunanlara da anlattigini söyledi.

Bazi alimlerin Er için "Bu çocuk alim olur." degerlendirmesinde bulundugunu belirten Gül, Er'in 20 saat yürüyerek ilim ögrenmek için bazi kisilerle görüsmeye gittigini kaydetti.

Dedesinin bir dönem tahsil için Suriye'de bulundugunu belirten Gül, Er'in hayati boyunca ilim yolcugunu sürdürdügüne isaret etti.

- "Ilimle ahlaki hayatinda birlestirdi"

Prof. Dr. Görmez ise Mehmet Emin Er'in ilimle irfani, ilimle hikmeti birlestirdigini söyledi.

Er'in hayatinin her aninda ilmin oldugunu dile getiren Görmez, Mehmet Emin Er'in dünyayi ve Islam ümmetinin durumunu takip ettigini kaydetti. Görmez, Er'in bir ameliyattan çiktiktan sonra Suriye'deki son durumu sordugunu ve "Suriye'de insanlar ölmesin." dedigini aktardi.

- "Ilimle ülkeye, insanliga faydali olma yönünde tavsiyeleri vardi"

Açilis oturumunun sonunda konusan Adalet Bakani Gül ise dedesi Er'in vefat ettigi ana kadar yazilar yazdigini ve okudugunu söyledi.

Dedesinin ilmi merkeze aldigini dile getiren Gül, "Her zaman ilimle ülkeye, insanliga faydali olma yönünde tavsiyeleri vardi." ifadesini kullandi.

Bakan Gül, sempozyumun düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Kaynak: AA