Diyarbakir'da Üniversite Sinavina Giren Gençler Kiliçdaroglu'na 1 Liralik Tazminat Davasi Açti

Diyarbakir'da üniversite sinavina giren gençler, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu hakkinda, "Katarli ögrencilere sinavsiz tip egitimi" baslikli habere iliskin yaptigi açiklamalar nedeniyle 1 liralik manevi tazminat davasi açti.

Diyarbakir Adliyesi önünde toplanan bir grup ögrenci adina gazetecilere açiklama yapan Yunus Emre Yagmur, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'nun sosyal medya üzerinden baslattigi "Katarli gençler sinavsiz Türkiye'de okuyacak" algisinin, sosyal medyada belli odaklarca yayildigini, bu alginin olusturulmasinin tamamen kötü niyet tasidigini söyledi.

Üniversiteye giris sinavina tekrardan ulasmanin büyük heyecani içerisinde olduklarini aktaran Yagmur, söyle konustu:

"Lakin 25 Haziran'da, üniversite sinavindan 1 gün önce öglen saatlerinde ortaya atilan bir yalan haber tüm motivasyonumuzu altüst etmis ve sinava girecek 2 milyon 607 bin 903 ögrenci arkadasimizi ve milyonlari bulan ailelerini olumsuz sekilde etkilemistir. CHP Genel Baskani her zaman oldugu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemis ve yalanin yayilmasinda aktör olmustur. Biz buna artik sasirmiyoruz. Sayin Kemal Kiliçdaroglu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanin tasiyicisi olmasini ve bunu biz gençlerin sinavina bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacagiz."

Yagmur, "Sayin Kiliçdaroglu, trol dediginiz biz gençler bize yasattiginiz bu manevi yikim sebebiyle size bir 1 liralik manevi tazminat davasi açmak üzere buradayiz. Sizin deyiminizle biz troller simdi adliye binasi önünden gür bir sesle Sayin Kiliçdaroglu'na sesleniyoruz. Yalan bir haberin pesinden kosup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiginiz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA