Baskentte 25 Bin Konutlu Mahallenin Altyapi Sorununu Çözmek Için Çalismalar Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Sincan ilçesi Alci Mahallesi sakinlerinin 17 yillik altyapi ve yol sorununu çözüme kavusturmak için harekete geçti. ASKI Genel Müdürlügü altyapi sorununu çözerken, Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri de 13 kilometrelik asfalt serim çalismalarina basladi.

Baskentte 25 Bin Konutlu Mahallenin Altyapi Sorununu Çözmek Için Çalismalar Devam Ediyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi, 25 bin konutun yer aldigi Sincan ilçesi Alci Mahallesi’nin 17 yillik altyapi ve yol sorununu çözmek için harekete geçti. Büyüksehir Belediyesi, bölgede ilk olarak kanalizasyon ve altyapi çalismalarini tamamladi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in seçimler öncesinde ziyaret ederek yasamin yeniden baslayacagi sözünü verdigi Alci Mahallesi’nin altyapi ve kanalizasyon sikintisini sonlandirmak için sahaya inen ASKI ekipleri; 4 bin 688 metre pis su ve bin 450 metre yagmur suyu hatti olmak üzere toplam 6 bin 138 metrelik altyapi çalismalarini tamamladi.

ASKI Genel Müdürlügü, 1 adet terfi istasyonu, 1 adet 7 bin 500 metreküp depo, 1 adet bin 500 metreküp üst kat depo, 1 adet bin 500 metreküp orta kat depo ve yaklasik 98 bin metre iletim ve sebeke hatti da yapti.

Fen Isleri Daire Baskanligi ise mahallede yaklasik bir ay önce baslattigi 13 kilometrelik asfalt imalatini yil sonuna kadar tamamlamak için 2 ekip halinde yaklasik 50 personel ile yogun bir mesai harciyor.

Ekipler yaklasik bin 100 metre uzunlugunda olan asfalt öncesi hazirlik PMT mekanik malzeme seriminin ardindan asfalt yapim imalati öncesi için de zemin iyilestirme çalismalarina araliksiz devam ediyor. Fen Isleri Daire Baskanligi tarafindan bölgede toplamda 72 bin ton sicak asfalt serilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA