Ürdün'de 66 Yasindaki Bir Kisi Ikinci Doz Astrazeneca Asisinin Ardindan Hayatini Kaybetti

Ürdün Saglik Bakanligi, 66 yasindaki bir kisinin ikinci doz AstraZeneca asisinin uygulanmasinin ardindan hayatini kaybettigini ve yasli adamin ölümü ile sorusturma baslatildigini aktardi.

Ürdün Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 66 yasindaki bir kisinin ikinci doz AstraZeneca asisinin uygulanmasinin ardindan hayatini kaybettigini bildirdi. Bakanlik, yasli adamin ikinci dozu aldiktan 10 dakika sonra dinlenme alaninda bayildigini ve hastaneye kaldirilmadan önce saglik personelinin onu hayata döndürmeye çalistigini açiklarken, yasli adamin daha sonra hayatini kaybettigini belirtti.

Ürdün Saglik Bakani Feras Al Hawari, yasli adamin ölüm nedeni ile ilgili sorusturma baslatildigini ifade ederek, yasli adamin kronik hastaligi oldugunu ve ilk asi dozunu 4 Nisan’da önemli bir komplikasyon kaydetmeden aldigini açikladi.

Hawari ayrica, AstraZeneca asisinin kan pihtilasmasi da dahil olmak üzere potansiyel yan etkilerinin genellikle asidan hemen sonra degil, asilamadan en az 5 gün sonra ortaya çiktigini belirtti.

Kaynak: İHA