Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Sehrimizin Her Noktasinda Variz'

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, kent genelinde Büyüksehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanlari içinde bulunan yollarda çalismalarin belirlenen plan ve program dahilinde ilerledigini kaydetti.

Mardin Valisi Demirtas Açiklamasi 'Sehrimizin Her Noktasinda Variz'
Vali Demirtas, beraberindeki Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan ile birlikte Savur ve Artuklu ilçelerinde çalisma alanlarini ziyaret ederek yol yapim ve bakim çalismalarini yerinde inceleyip bilgi aldi. Ilk olarak Vali Demirtas, çalismalarda sona yaklasilan Savur ilçesi Hisarkaya, Üçerli, Evkuran, Basagaç ve Içören-Ormancik-Akyürek grup yollarinda incelemelerde bulundu. Vali Demirtas, ardindan deforme olan asfaltin kaldirilip serme, sulama, sikistirma marifeti ile alt temeli daha da saglikli hale getirilen ve güvenli ulasimin saglanmasi amaciyla genisligi 10 metreye çikarilan Göllü-Gökçe-Ortaköy Grup yolunda baslatilan çalismalari yerinde inceleyerek Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan’dan bilgi aldi.

Projelendirilen çalismalarin kis aylarina girmeden tamamlamak için hummali bir çalisma yürütülmekte oldugunu belirten Vali Demirtas, Büyüksehir Belediyesi olarak sehrin her noktasinda var olduklarini söyledi.

Alt yapidan üst yapiya kadar sehir genelinde genis kapsamli çalismalarin devam ettigini dile getiren Vali Demirtas, “Mardin’imizin her ilçesi bizler için ayri bir öneme sahiptir. Savur ilçemizde içme suyu, kanalizasyon ve yol yapim, bakim ile onarim çalislarimiz hizli bir sekilde ilerliyor. Imkanlarimizi tasarruflu bir sekilde kullanarak ilçelerimizin ihtiyaçlarina cevap vermeye çalisiyoruz. Savur ilçemizde yaklasik olarak 40 kilometrelik yolda çalismalarimizda sona geldik. Yine Artuklu ilçemizin Göllü, Gökçe ve Ortaköy’ü birbirine baglayan grup yolunda sathi kaplama çalismalarimiz basladi.

Yetki ve sorumluluk alanimizda bulunan bütün yollarda planlanan program dahilinde ilerliyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimizin her noktasinda variz” dedi.

Incelemeler sirasinda karsilastigi vatandaslarla bir süre sohbet eden Vali Demirtas, sorun ve talepleri dinlerken vatandaslar çalismalardan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: İHA