MÜSIAD Genel Baskani Kaan, Dernegin Konya Subesinin Olagan Genel Kurul Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Sehirlerimizin kendi degerleri ile uygun yatirim planlamalari ve yatirimcilar ile bulusmasi saglandigi takdirde sürdürülebilir kalkinmanin pandemi sonrasi Türkiye lehine çalisacagina inanmaktayiz' 'Pandemi kosullari sebebiyle daralan ekonomik aktivitenin yeniden canlanmasiyla iç talebin büyümeye yaptigi katkinin artis kaydedecegine inaniyoruz'.

MÜSIAD Genel Baskani Kaan, Dernegin Konya Subesinin Olagan Genel Kurul Toplantisinda Konustu Açiklamasi
Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan, sehirlerin kendi degerleri ile uygun yatirim planlamalari ve yatirimcilar ile bulusmasi saglandigi takdirde sürdürülebilir kalkinmanin pandemi sonrasi Türkiye lehine çalisacagina inandiklarini söyledi.

Kaan, MÜSIAD Konya Subesinin bir otelde yapilan olagan genel kurul toplantisinda ülkenin tarim baskenti olarak da anilan Konya'nin, son yillarda sanayide de büyük gelismeler kaydettigini dile getirdi.

Konya'nin ülke ekonomisinde, sanayi ve ticaret alaninda da lokomotif güçlerinden biri olduguna dikkati çeken Kaan, "Inaniyorum ki gelecekte pandemi sonrasi dünya ekonomik kisitlari içinde Konya gibi sehirlerin barindirdiklari degerler ve potansiyel bizim dünya jeostratejik atlasindaki konumumuz adina kilit faktörler olarak degerlendirilecektir." diye konustu.

Kaan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sonrasindaki dönemin yeni tehdit ve iktisadi zorunluluklari da beraberinde getirecegine isaret ederek, "Elbette bunlarin basinda tarim alanlarinin etkin kullanimi, gida yeterliligi, güvenligi, kurakliga bagli artacak fiyatlar ve bunun tüm dünyada olusturacagi enflasyonist baski, tohum konusunda milli politikalarin olusturulmasi, gidada ithalatin minimuma indirilmesi ve kendi kendine yeten ülke kategorisine girmek gelmektedir." ifadelerini kullandi.

Geçen yil salginin ilk soku sonrasi ekonomik aktivitedeki ilk çöküsün ardindan Türkiye'yi emsallerinden ayiran toparlanmanin, bütün dünyanin dikkatini çektigine isaret eden Kaan, sözlerini söyle sürdürdü:

"2020 yilinin tamaminda yüzde 1,8 oraninda büyüyen Türkiye ekonomisi, 2021'in ilk çeyreginde ise Çin'in ardindan G20 içinde en çok büyüyen ekonomi olmustu. Sehirlerimizin kendi degerleri ile uygun yatirim planlamalari ve yatirimcilar ile bulusmasi saglandigi takdirde sürdürülebilir kalkinmanin pandemi sonrasi Türkiye lehine çalisacagina inanmaktayiz. Pandemi kosullari sebebiyle daralan ekonomik aktivitenin yeniden canlanmasiyla iç talebin büyümeye yaptigi katkinin artis kaydedecegine inaniyoruz. Hatirlanacagi üzere ilk çeyrekte iç tüketimin büyümeye olan katkisinin 4,7 puan oldugunu görmüstük. Burada bir noktanin altini çizmek isterim. Üretimin olmadigi yerde tüketimden de söz edemeyiz. Bu nedenle ülkemizin her yüksek oranli büyümeye ulastigi dönemde 'Türkiye ekonomisi yalnizca tüketerek büyüyor' algisini olusturmak isteyenlerin, iyi niyetli oldugunu söyleyemeyiz."

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta da siyasette krizlerin ve risklerin eksik olmadigi bir alanda mücadele içinde bulunduklarini söyledi.

Islerinin bu krizlerin ve siyasetin içindeki riskleri iyi yönetmek oldugunu ifade eden Usta, söyle konustu:

"Iyi yönetebildigimiz için bugün iktidardayiz. Iyi yönetebildigimiz için bugün burada hep birlikte güçlüyüz diye düsünüyorum. Yine ayni sekilde is adamlarimizi da krizi ve riski sürekli yasayan, iyi yöneten basarili insanlar olarak MÜSIAD’in içerisinde Türkiye’nin degerlerine deger katan yatirimcilar olarak görüyorum. Hayatimiz önümüzdeki ve içinde bulundugumuz krizleri iyi yönetebilmekle bizi basariya ulastiriyor. Türkiye’yi güçlü kilan, ekonomimizi güçlendiren sanayimiz ve is adamlarimizdir. O yüzden yatirima çok büyük önem veriyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin, eser ve hizmet siyasetinde, son dönemde özellikle uyguladigi en önemli basliklar istihdam, yatirim, is gücünü ve ihracati arttirabilmek. Konya’daki is adamlarimizin üstün basarisiyla Türkiye’nin ekonomisine, ihracatina kattiginiz degerle onur ve gurur duyuyoruz."

Programda görevi Mehmet Hilmi Kagnici'ya devreden Ömer Faruk Okka ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskani Ziya Altunyaldiz, Vali Vahdettin Özkan, Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ve AK Parti Il Baskani Hasan Angi da konusma yapti.

Genel kurula AK Parti Konya milletvekilleri Orhan Erdem ile Selman Özboyaci'nin yani sira oda baskanlari ve çok sayida is insani katildi.

Kaynak: AA