DSI, Amasya'nin Verimli Topraklarina Bereket Katiyor

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü yaptigi yatirimlarla modern sulama sistemlerini yayginlastirmaya, tarimda su tasarrufu saglamaya, çiftçilerin kazançlarini dogrudan ve dolayli yollarla artirmaya ve ülke tarimina katki sunmaya devam ediyor.

DSI, Amasya'nin Verimli Topraklarina Bereket Katiyor
Dünyada oldugu gibi Türkiye’de de nüfus artisina paralel olarak basta tarim olmak üzere içme, kullanma ve sanayi sektöründeki su taleplerinde büyük artis yasaniyor. Etkileri gittikçe daha fazla hissedilen kuraklik ve iklim degisikligi ile birlikte su miktarinda da azalmalarin beklenmesi sulama basta olmak üzere mevcut su kaynaklarimizin azami surette degerlendirilmesini ve en verimli sekilde kullanilmasini gerektiriyor. Bu tablo su kaynaklarinin rasyonel yönetimini ve verimli kullanimini zorunlu kiliyor.

DSI’nin ülkenin su kaynaklarinin korunmasi, yönetilmesi, gelistirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarilmasi maksadiyla projeler üreten DSI’nin Türkiye’nin en büyük yatirimci kuruluslarindan birisi oldugunu belirten DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “2021 yili Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Dr. Bekir Pakdemirli tarafindan ‘Su ve Sulamada Hamle Yili’ olarak ilan edildi. Bu sebeple 2021 yili Sulama yatirimlarimizda hamle yili olacaktir. Bu kapsamda Bölgesel Kalkinma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP basta olmak üzere özellikle sulama yatirimlarimiz hizlandirarak verimli topraklarimizin bereketine bereket katmak için çalismaktayiz. DSI olarak modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koymaktayiz” dedi.

Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden olduguna deginen Genel Müdür Yildiz, bu durumun bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ederken bir taraftan da yasam standardini yükseltmekte oldugunu söyledi.



Bu kapsamda Amasya’da 26 Nisan 2021 tarihinde baslayan 2021 yili sulama sezonunda toplam 494 bin 060 dekar tarim arazisi sulanmakta oldugunu açiklayan DSI Genel Müdürü Yildiz, ilde toplam 494 bin 060 dekar tarim arazisinde yapilan sulu tarim ile birlikte 2021 yili birim fiyatlari ile ülkemiz ekonomisine 705 Milyon 100 bin TL katki saglanmasinin hedeflendigini vurguladi.

Çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezon dileyen Yildiz, “Bizler DSI olarak ülke tarimi ve ülke insani için özveri ile çalismaya devam etmekteyiz. Tarim arazilerinin suya kavusmasini, modern sulama sistemlerinin yayginlasmasini ve özellikle de su tasarrufu saglanmasini önemsiyoruz. Çalismalarimizi da bu yönde kararlilikla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA