3 Senedir Baraji Geçemeyen Üniversite Adayinin Umudu 4'Üncü Senesine Kaldi

Sakarya’da tamamlanan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumundan çikan çikan ögrenciler ve veliler gözlerini yarinki sinava çevirdi. 3’üncü kez sinava giren Mehmet Lezgi isimli üniversite adayi ise hedefinin sadece baraji geçmek oldugunu söyledi.

3 Senedir Baraji Geçemeyen Üniversite Adayinin Umudu 4'Üncü Senesine Kaldi
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan 2 milyon 607 bin 903 adayin katilimiyla düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Sinav öncesi maske dagitilan ögrenciler sinav sürecinde maskelerini çikarabildi. Ögrencilerin sabah 10.15’te baslayan TYT sinavi 135 dakika olarak sürdü. Adaylar, Türkçe testinde 40, tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5’er olarak sosyal bilimler testinde toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 olmak üzere fen bilimleri testinde de 20 soruyu cevapladi. Ögrenciler geleceklerini belirleyecek sinavda ter döktü. Sinavdan çikan ögrenciler ve veliler gözlerini yarin yapilacak olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sinava çevirdi.

Sinavdan çikan Mehmet Lezgi ise sorularin zor oldugunu hedefinin ise sadece baraji geçmek oldugunu belirtti.

3’üncü defa sinava giren üniversite adayi Mehmet Lezgi, “Bu sene 3’üncü senem. Amacim önce baraji geçmek sonrasinda üniversiteye girmek. Geçen sene baraji geçemedim, bu sende geçemeyecegim sanirim insallah seneye artik. Matematik zordu, fen bilgisi hiç yoktu zaten en son 8’inci sinifta görmüstüm. Türkçe iyiydi, bir soru vardi bes sikin besi de ayniydi. Okudugum siklarin hepsi dogruydu. Insallah güzel bir puan yaparsam ve güzel bir üniversiteye gidersem çok güzel olur. Hedefim BESYO topçuyum çünkü” dedi.

Kaynak: İHA