Yaylalarda 'Balli' Mesaide Olan Aricilara Da Asi Hizmeti Sunuluyor

Agri'da doktor, hemsire, ebe ve 112 Acil Saglik görevlilerinden olusan mobil saglik ekipleri, dag ve vadileri asip ulastiklari yaylalardaki aricilari, asi hakkinda da bilgilendiriyor Aricilarin asilanmasi için sicak havada mesai yapan mobil asi ekibindeki ebe Basak Salar: 'Gittigimiz yerler uzak oldugu için engebeli bölgelerde bazen zorlaniyoruz ama yapacagimiz asilarla salgini yenecegimiz için mutlu oluyoruz'.

ABDULLAH SÖYLEMEZ - Saglik Bakanliginin haftalik verilerine göre, en çok Kovid-19 vakasi görülen illerden Agri'da saglik ekipleri, Hamur ilçesine bagli yüksek rakimli bölgelerdeki yaylalarda bal üretimiyle ugrasan ve islerinin yogunlugu nedeniyle hastanelere gidemeyen aricilarin, asilanmasi için sicak havada mesai yapiyor.

Salginin ortaya çiktigi ilk andan bugüne kadar ön cephede yer alarak fedakarca çalisan saglik ekipleri, yaylalarda bal üretimi için yogun mesaide olan aricilarin asilanmasi için de çalisma baslatti.

Doktor, hemsire, ebe ve 112 Acil Saglik görevlilerinden olusan mobil saglik ekipleri, dag ve vadileri asip ulastiklari yaylalarda asi hakkinda aricilari bilgilendirip randevularini olusturdu.

Kovanlar arasinda aricilara Sinovac asisi yapan ekipler, çekinceleri olanlari da ikna ederek asi olmalarini sagladi.

Sicak havaya ragmen kirsalda yogun mesai yapan saglik ekipleri, asi yaptiklari aricilardan da bal üretimiyle ilgili bilgi aldi.

- "Vatandaslarin 'Allah razi olsun' demesi bizi mutlu etmeye yetiyor"

Mobil asi ekibindeki Hamur Toplum Sagligi Merkezi çalisanlarindan ebe Basak Salar, AA muhabirine, kentte vaka sayisinin düsmesi için yogun sekilde asilama çalismasina devam ettiklerini söyledi.

Bölgede kisin soguk yazin ise sicak geçtigini ifade eden Salar, söyle konustu:

"Gittigimiz yerler uzak oldugu için engebeli bölgelerde bazen zorlaniyoruz ama yapacagimiz asilarla salgini yenecegimiz için mutlu oluyoruz. Bugün aricilar ve gittigimiz bölgelerde asi olmak isteyenleri asiladik. Hayatimda ilk defa arilarin içine girdim. Bizim için de degisik bir deneyim oldu. Asi yaptigimiz aricilarin çogu Karadeniz Bölgesi'nden Orduluydu. Onlar da sag olsunlar bize findik ikram ettiler. Vatandaslarin bize karsi güler yüzlü olmasi ve 'Allah razi olsun'' demesi bizi mutlu etmeye yetiyor."

- "Havalar asiri sicak ama yapacak bir sey yok, hizmetteyiz"

Saglik çalisani Aysenur Yarali ise kisin sifirin altinda 30 derecelerde asi çalismasi yaptiklarini yazin da sicak havada zorlu mesailerine devam ettiklerini anlatti.

Ari sesleri arasinda asi yapmanin farkli bir duygu oldugunu dile getiren Yarali, "Filyasyon ve asi çalismalarini ayni anda yürütmeye çalisiyoruz. Biraz zorlu bir süreç ama birlikte olunca asiliyor. Havalar asiri sicak ama yapacak bir sey yok, hizmetteyiz. Asi yaparken vatandaslarimizin bize tesekkür etmeleri bizim motivasyonumuz oluyor." diye konustu.

Arici Seyhan Duman da kaliteli bal üretimi için her yil yaz aylarinda Agri'ya geldiklerini belirterek, "Saglik ekiplerine tesekkür ediyoruz. Buraya kadar gelip bize asi yaptilar. Allah hepsinden razi olsun, ne muratlari varsa versin. Is yogunlugu nedeniyle asi için hastanelere gidemedik. Saglik ekipleri hizmeti ayagimiza kadar getirdi. Bizi çok mutlu ettiler. Allah, devletimizden ve saglik çalisanlarindan razi olsun." dedi.

Arici Çigdem Duman ise aricilik yapan esine yardimci olmak için Agri'ya geldigini ifade ederek, kendilerini asilamak için uzun yol kat eden saglik ekiplerine tesekkür etti.
Kaynak: AA