Sehit Annesini Duygulandiran Açilis Açiklamasi Gözyaslarina Hakim Olamadi

Van’da geçtigimiz yil çig düsmesi sonucu sehit düsen oglu Uzman Jandarma Onbasi Ufuk Deniz adina kurulan kütüphanenin açilisina katilan anne, kütüphane önünde asilan oglunun fotografini görünce gözyaslarina hakim olamadi. Acili annenin gözyaslari içinde oglunun fotografini sevmesi salondakileri ise duygulandirdi.

Sehit Annesini Duygulandiran Açilis Açiklamasi Gözyaslarina Hakim Olamadi
Tosya Kaymakamligi, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Milli Egitim Müdürlügü ile Çocuklar Gülsün Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, müsterek yürüttügü proje kapsaminda Subasi köyünde bulunan Sehit Yavuz Ulutas Çelikoglu Ortaokuluna kütüphane yapti. Yaklasik ilk etapta bin 250 kitabin bulundugu kütüphaneye geçtigimiz yil Van’da çig düsmesi sonucu sehit olan Tosya nüfusuna kayitli Uzman Jandarma Onbasi Ufuk Deniz’in adi verildi.

Kütüphanenin açilisina katilan sehidin annesi Behiye Deniz, yapilan duanin ardindan protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi kesti. Sehit Annesi Behiye Deniz, kütüphane girisine konulan sehit oglunun fotografini görerek büyük üzüntü yasadi. Gözyaslarina hakim olamayan sehit annesi Behiye Deniz, oglunun fotografini öpüp sevdi. Bir süre sonra sakinlesen Sehit Annesi Behiye Deniz, ogluyla ilgili anilarindan bahsederek kütüphaneyi gezdi. Sehit Annesi Behiye Deniz, oglunun adinin kütüphaneye verilmesinden ötürü emegi geçenlere tesekkür etti.

“Tosya’da açtigimiz 8 kütüphanemizin her birinin adina sehitlerimizin ismini verdik”

Çok anlamli ve çok manidar bir çalismanin mutlulugunu paylastiklarini söyleyen Tosya Kaymakami Deniz Piskin, “Bir sehitten adini alan okulumuza yine baska bir sehidimizin adini vermis oldugumuz kütüphanenin açilisini yapiyoruz. Ben, bunun nasil bir heyecan ve mutluluk oldugunu kendi ilçemde yaptigim çalismalarda yasayan bir idareciyim. ‘Okuyan Bir Tosya Hayalim Var’ kampanyasi adi altinda yapmis oldugumuz 8 okul kütüphanesinin her birine bir sehidimizin ismini verdik. Hatta Tosyali olmayip ta 15 Temmuz’da hain FETÖ saldirisinda sehit olmus Özel Harekatçi Dursun Acar’in ismini de kütüphanemize verdik. Ismini veremedigimiz tek sehidimiz Ufuk Deniz’di. Çünkü çok daha yeni sehit olmustu. Sehidimizin acisi çok daha taze bizlerde. Pandemi süreciyle birlikte buna firsat bulamadik. Nitekim bu eksiklik burada tamamlandi. Insallah ilçedeki görev sürem dolmadan Ufuk Deniz içinde bir kütüphanenin açilisini yapmaya cani gönülden arzu ediyorum” dedi.



Kütüphane açilisina emek verenlere plaket

Açilis öncesinde Sehit Annesi Behiye Deniz ile birlikte kütüphanenin yapiminda emegi geçenlere plaket takdim edildi. Törene Kastamonu Il Milli Egitim Müdürü Cengiz Bahçacioglu, Sehit Yavuz Ulutas Çelikoglu Ilk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Maden, Kastamonu Ülkü Ocaklari Il Baskan Vekili Mahmut Çelikbas ile Ülkü Ocaklari Il Asena birim baskani Öznur Karandi ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA