RTÜK, Medyanin Aile Yasamina Etkilerinin Ele Alinacagi 'Medya Ve Aile Degerleri Çalistayi' Düzenleyecek

RTÜK Baskani Ebubekir Sahin:'Kurul olarak yasamizi gerektigi gibi uyguluyoruz ama yasal tedbirler tek basina yeterli degildir. Yaptirimdan önce diyalog ve is birligi gereklidir. Amacimiz kirmizi çizgimiz olan aileyi ve çocuklari korumaktir'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), medyanin aile yasamina etkilerinin ele alinacagi, "Medya ve Aile Degerleri Çalistayi" düzenleyecek.

RTÜK'ten yapilan açiklamada, Kültür ve Turizm ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanliklari is birligiyle düzenlenecek çalistay, 29 Haziran'da Istanbul'da yapilacak.

Çocuklarin ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelisimlerini olumsuz etkileyebilecek zararli medya içeriklerine karsi alinan ve alinacak önlemlerin masaya yatirilacagi çalistayda, geleneksel medyanin yani sira yeni medya teknolojilerinin de Türk aile yapisi üzerine etkileri irdelenecek.

"Aile" kavraminin medyada ele alinis biçiminin tartisilacagi çalistayda, yapimci ve medya yöneticilerinin görüs, öneri ve beklentilerinin konusulacagi "Medya ve Güçlü Aile" oturumu düzenlenecek.

RTÜK toplantida, aile ve toplum yapisina yönelik faaliyetler, yayinlarda tespit edilen sorunlar, vatandas bildirimleri, kamuoyu arastirmalarinin sonuçlari, gerçeklestirilen ve gerçeklestirilmesi planlanan projeleri paylasacak.

Açilis konusmasini RTÜK Baskani Ebubekir Sahin'in yapacagi çalistaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy da katilacak.

-"Amacimiz aileyi ve çocuklari korumaktir"

RTÜK Baskani Ebubekir Sahin, çalistaya iliskin yaptigi açiklamada, toplumun temeli olan ailenin korunmasi için RTÜK olarak azami gayret gösterdiklerini belirterek, yaptirimlardan önce fikir birliginin kaçinilmaz oldugunu ifade etti.

Sahin, sunlari kaydetti:

"RTÜK olarak yasamizi gerektigi gibi uyguluyoruz ama takdir edilir ki yasal tedbirler tek basina yeterli degildir. Hele ki söz konusu toplumun çekirdegi olan aile olunca yaptirimdan önce diyalog ve is birligi gereklidir. Amacimiz kirmizi çizgimiz olan aileyi ve çocuklari korumaktir. Zaten yayinci ve yapimcilarla geleneksel hale getirdigimiz medya bulusmalarinda bu konulari tartisiyoruz. Toplantimizdan önemli sonuçlarin çikacagina inaniyorum. Ve çikan sonuçlari yayinlara tatbik ederek zararli yayin içeriklerine karsi daha etkin önlemler alinacagini düsünüyorum."

Kaynak: AA