Renault Grubu Ve Stmicroelectronics, Güç Elektronigi Alaninda Stratejik Ortaklik Yapacak

STMicroelectronics, Renault Grubu'nun elektrikli ve hibrit araçlarinin verimliligini daha da artirmak için özel ürünler ve çözümler gelistirecek Renault Grubu CEO'su Luca de Meo: 'Bu ortaklik, bosa harcanan enerjiyi yüzde 45 ve elektrikli güçaktarma sistem maliyetini yüzde 30 azaltmaya yardimci olacak önemli bilesenlerin gelecekteki tedarik sürecini güvence altina aliyor'.

Renault Grubu, 2026'dan itibaren üretilecek elektrikli ve hibrit araçlarin gelismis güç yari iletkenlerini tedarik etmek üzere STMicroelectronics'i inovasyon ortagi olarak seçti.

Renault Mais açiklamasina göre, yapilan stratejik ortaklik çerçevesinde STMicroelectronics, Renault Grubu için batarya elektrikli ve hibrit araçlarin güç elektronigi sistemlerine yönelik ürün ve çözümler tasarlayacak, gelistirecek, üretecek ve tedarik edecek.

Söz konusu ürün ve çözümler, güç kayiplarini azaltip verimliligi artirarak elektrikli araçlarin sürüs menzilini ve sarj sürelerini iyilestirecek. Böylece daha düsük pil maliyetleri, sarj basina daha fazla kilometre, daha kisa sarj süresi ve daha düsük kullanici maliyeti olmak üzere bir dizi avantaj ortaya çikacak.

Iki sirket, Renault Grubu'nun STMicroelectronics'e ait genisbant aralikli yari iletken teknoloji ve ürünlerini kullanan elektrikli ve hibrit araçlara yönelik uygulamalarinin güç performansini iyilestirmek amaciyla birlikte çalisacak.

Renault Grubu'nun Silisyum Karbür (SiC) cihazlar, Galyum Nitrür (GaN) transistörler ve ilgili çözüm ve modüller için gerekli teknoloji ihtiyaçlarini karsilayan verimli, dogru boyutlandirilmis ve modüler bilesenlerin gelistirilmesi konusunda is birligi yapilacak. Renault'nun inovasyon ortagi STMicroelectronics, 2026-2030'da bu güç modüllerinin ve transistörlerin yillik kullanimi için garanti edilen adetleri saglayacak.

- "STMicroelectronics ile çalismaktan mutluluk duyuyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Renault Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo, sunlari kaydetti:

"Elektrikli ve hibrit araç bataryalarimizin enerji kapasitesini, yolda ve sarj sirasindaki performanslarini daha da iyilestirmek için gelismis güç elektroniklerini sistemlerimize entegre etmek ve birlikte yeni teknolojiler gelistirmek üzere pazar lideri STMicroelectronics ile çalismaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklik, bosa harcanan enerjiyi yüzde 45 ve elektrikli güç-aktarma sistem maliyetini yüzde 30 azaltmaya yardimci olacak önemli bilesenlerin gelecekteki tedarik sürecini güvence altina aliyor. Ek olarak, elektrikli araçlari uygun fiyatli, karli ve popüler yapma hedefimizi gerçeklestirmemize yardimci oluyor."

- "Renault Grubu'nun yeni nesil elektrikli ve hibrit platform stratejisini destekleyecegiz"

STMicroelectronics Baskan ve CEO'su Jean-Marc Chery ise "ST, mobilite endüstrisinin elektrikli platformlara geçmesini saglayan gelismis güç yari iletkenlerinin gelistirilmesinde ön saflarda yer alan bir dünya devi. Silisyum Karbür ve Galyum Nitrür gibi gelismis malzemelere dayanan daha verimli ürün ve çözümlerle Renault Grubu'nun yeni nesil elektrikli ve hibrit platform stratejisini destekleyecegiz. ST ve Renault Grubu, daha sürdürülebilir bir ulasim için ortak bir vizyonu paylasiyor. Bu ortaklik, ulasim endüstrisi ve tedarik zinciri tarafindan baslatilan karbon nötr sürecinde önemli bir adim olacak." ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir teknoloji, hem Renault Grubu'nun hem de STMicroelectronics'in vizyon ve çözümlerinin merkezinde yer aliyor.

Renault Grubu, 2040 yilina kadar Avrupa’da ve 2050 yilina kadar dünya genelinde karbon nötr olmayi hedefliyor.

Kaynak: AA