Muhtesem Görüntüsüyle Büyüleyen Tarihi Fiskaya Selalesi Yeniden Akmaya Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, kentin tarih ve turizmi açisindan önemli bir yere sahip olan Fiskaya Selalesi’nin yeniden akmasini sagladi.

Muhtesem Görüntüsüyle Büyüleyen Tarihi Fiskaya Selalesi Yeniden Akmaya Basladi
Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu’nun, sosyal medya bulusmalarinda ’Fiskaya’daki selaleyi akar hale getirecegiz’ müjdesinin ardindan Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISI) Genel Müdürlügü, proje kapsaminda, selalenin tekrardan eski görünümüne ve akar hale getirilmesi için yürüttügü çalismalari tamamladi. Fiskaya Selalesi’nin sit alani içerisinde yer almasi nedeniyle çalismalarini hassasiyetle yürüten DISKI, alt kisimda bulunan 85 tonluk biriktirme havuzundaki suyu saniyede 80 litre devir daimlik pompa ile selaleyi tekrar akar hale getirdi.

Büyüksehir Belediyesi’nin, kentin kültür, tarih ve turizmi açisindan büyük öneme sahip ‘Fiskaya Selalesi’nin eski görünümüne kavusturmasiyla Tas Konak, Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri ve Millet Bahçesi’yle bütünlük olusturarak muhtesem görüntülerin ortaya çikmasini sagladi.

Vali Münir Karaloglu, yaptigi açiklamada, “Fiskaya Selalesi yeniden akiyor. Sehrimizin her bir kösesini, her bir degerini eski güzel günlerine kavusturmak için gündüz gece demeden çalisiyoruz, çalisacagiz. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Seyir terasi da yenilenecek

Selale ile bütünlük arz eden seyir terasiyla ilgili Imar ve Sehircilik Daire Baskanligi’nin, hazirladigi proje Diyarbakir Kültür Varliklari Koruma Bölge Kurulu tarafindan onaylandi. Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, proje kapsaminda Fiskaya Selalesi’nin üst kisminda eskiyen seyir terasini yenileyecek.
Kaynak: İHA