Kullandigi Tirda 308 Kilo 800 Gram Eroin Ele Geçirilen Sanigin Yargilanmasina Baslandi

Mahkeme, el konulan tir dorsesinde uyusturucu maddelerin saklandigi zula diye tabir edilen yerin özel olarak yapilip yapilmadiginin belirlenmesi için makine mühendisi esliginde kesif yapilmasina karar verdi.

Tuzla'da kullandigi tirda, 600 paket halinde toplam 308 kilo 800 gram uyusturucu madde ele geçirilen sanigin yargilanmasina baslandi.

Anadolu 14. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Lezgin Hayva ile avukati katildi.

Kimlik tespitinin ardindan savunmasini yapan sanik Hayva, yaklasik 5 ay önce gelininin altinlarini bozdurarak tir aldigini belirterek, soförlügünü yaptigi tirla Van'dan Istanbul'a ev esyasi tasidigini söyledi.

Istanbul'a geldiginde daha önceden tanidigi bir nakliyeciyle karsilastigini dile getiren Hayva, "Van'dan Istanbul'a sigara getirmek isteyen biri oldugunu söyledi. Telefonunu verdi. Görüsmeyi yaptim. Van'a gidip aracimi sanayide kisa bir süreligine birakmami söyledi. Aracimi 4 saatligine orada biraktim. Geldigimde ayni kisi esyalarin araca yüklendigini söyledi. Istanbul'a geldigimde polisler beni durdurdu. Araçta uyusturucu madde buldular. Ben araç içinde uyusturucu madde oldugunu bilmiyordum." diye konustu.

Sanik Hayva, tir dorsesinin içerisinde uyusturucunun ele geçtigi zula diye tabir edilen yeri kendisinin yapmadigini öne sürerek, suçlamalari kabul etmedi.

Sanigin avukati da müvekkilinin tutuksuz yargilanmasini talep etti.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, el konulan tir dorsesinde uyusturucu maddelerin saklandigi zula diye tabir edilen yerin özel olarak yapilip yapilmadiginin belirlenmesi için makine mühendisi esliginde kesif yapilmasina karar verdi.

Ele geçirilen narkotik maddenin piyasa degerinin bildirilmesi için Narkotik Sube Müdürlügüne yazi yazilmasina hükmeden mahkeme, sanigin tutukluluk halinin de devamini kararlastirdi.

Durusma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, kolluk birimleri tarafindan yapilan çalismalar sonucunda, 63 FM 355 çekici ve 31 DS 226 dorse plakali tirla yüklü miktarda uyusturucu madde nakliyesi gerçeklestirilecegi yönündeki bilgi üzerine arastirma baslatildigi belirtildi.

Suça konu tirin Tuzla Aydinli Mahallesi Bati Caddesi'nde seyir halindeyken durduruldugu anlatilan iddianamede, narkotik dedektör köpegi ile tirda yapilan aramada, dorse kisminda olusturulan zulada 5 ana parça seklinde 600 paket halinde toplam 308 kilo 800 gram uyusturucu madde ele geçirildigi aktarildi.

Iddianamede, ele geçirilen maddeler üzerinde yapilan incelemede, bir kisminin 6-MAM, bir kisminin ise eroin oldugunun belirlendigi, araç tir sürücüsü Lezgin Hayva'nin suça konu uyusturucu maddeleri ticari amaçli satmak ya da baskalarina uyusturucu madde temin etmek için satin aldigi ifade edildi.

Sanik Lezgin Hayva'nin bu sekilde üzerine atili "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 15 yildan az olmamak üzere hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: AA