Kobani Olaylarinda Öldürülen Hasan Gökguz Ve Ahmet Dakak'in Aileleri 'Yasin Börü' Davasi Kararini Degerlendirdi

Baba Mehmet Gökguz: 'Allah razi olsun, bu cezanin verilmesi iyidir fakat Selahattin Demirtas, Gültan Kisanak, Figen Yüksekdag ceza yemezse biz rahat olmayiz. Figen Yüksekdag, zaten 'Ne kadar sey var, imha edin.' dedi. Emir veren bunlardir. Müebbet yiyenler ne kadar suçluysa bunlar da o kadar suçludur' 'Gelin, bize sorun cigerlerimiz nasil yaniyor, nasil analar yatiyor. Analar nasil yemek yiyorlar. Selahattin Demirtas'in annesi, 'Benim oglum bir tavugun kesilmesine izin vermiyordu.' diyor. Bu kadar katliam yapildi, niye izin verdi? Bu, katildir. Tavugun kesilmesine izin vermiyordu, niye izin verdi? Bu kadar çocuk öldü. 'Demirtas'in ne isi var cezaevinde?' diyenler, bunlarin ne isi var mezarlikta?' Baba Öztekin Dakak: 'Bunlari sokaga döken Selahattin Demirtas, o gün çagirdi. Kobani olaylarinda, 'Çikin sokaklara, yakin, yikin, dökün.' Bunu söyleyen bir genel baskan Figen Yüksekdag'dir. Onlarin hepsinin bu davadan ceza almalarini istiyoruz. Onlarin ceza almasi bizim yüregimizi biraz daha ferahlatacak'

Diyarbakir'da 6-7 Ekim 2014'te Kobani olaylari bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde terör örgütü PKK yandaslari tarafindan vahsice katledilen Hasan Gökguz ve Ahmet Dakak'in aileleri, "Yasin Börü" davasinda verilen karari degerlendirdi.

Kararin açiklamasinin ardindan oglu Hasan Gökguz'un kabrini ziyaret eden baba Mehmet Gökguz, yaptigi açiklamada, cezanin içlerine biraz su serptigini fakat azmettiricilere de ceza verilmesi gerektigini söyledi.

Selahattin Demirtas ve onunla beraber olanlara da ceza verilmesi gerektigini belirten Gökguz, söyle konustu:

"O yöneticilerin hepsine müebbet ceza verilirse içimiz rahat olur. Bunlara sadece verilirse içimiz pek rahat olmaz. Allah razi olsun, bu cezanin verilmesi iyidir fakat Selahattin Demirtas, Gültan Kisanak, Figen Yüksekdag ceza yemezse biz rahat olmayiz. Figen Yüksekdag, zaten 'Ne kadar sey var. imha edin.' dedi. Emir veren bunlardir. Müebbet yiyenler ne kadar suçluysa bunlar da o kadar suçludur. Azmettirici kim varsa hepsinden davaciyim. Daha önce 5 kisiye müebbet cezasi verilmisti, 15 kisiye daha ceza verilmesi içimizi rahatlatti ama bu yöneticiler ceza yemeyene kadar içimiz rahat olmaz. Demirtas ceza yemeyene kadar biz rahat olamayiz. Kiliçdaroglu diyor ki 'Onun ne isi var cezaevinde?' Peki, senin oglun olsaydi acaba böyle konusabilir miydin? Sen niye bunu söylüyorsun, sen kimsin? Sen Kürtlerden oy almak için Kürtleri kandiriyorsun."

- "Gelin, bize sorun cigerlerimiz nasil yaniyor"

Gökguz, acilarinin hala taze oldugunu söyleyerek, "Gelin, bize sorun cigerlerimiz nasil yaniyor, nasil analar yatiyor. Analar nasil yemek yiyorlar. Selahattin Demirtas'in annesi 'Benim oglum bir tavugun kesilmesine izin vermiyordu.' diyor. Bu kadar katliam yapildi, niye izin verdi? Bu, katildir. Tavugun kesilmesine izin vermiyordu, niye izin verdi? Bu kadar çocuk öldü. 'Demirtas'in ne isi var cezaevinde?' diyenler, bunlarin ne isi var mezarlikta? Bunlar ne yapmistilar, suçlari neydi? Fakirlere biraz et dagitiyorlardi." ifadelerini kullandi.

- "Onlarin ceza almasi yüregimizi biraz daha ferahlatacak"

Ahmet Dakak'in babasi Öztekin Dakak da verilen kararin çocugunu geri getirmeyecegini dile getirerek, "Bunlari sokaga döken Selahattin Demirtas, o gün çagirdi. Kobani olaylarinda, 'Çikin sokaklara, yakin, yikin, dökün.' Bunu söyleyen bir genel baskan Figen Yüksekdag'dir. Onlarin hepsinin bu davadan ceza almalarini istiyoruz. Onlarin ceza almasi yüregimizi biraz daha ferahlatacak. Özellikle Selahattin Demirtas'in ceza almasini isteriz. Bu olaylari çikaran zaten Selahattin Demirtas'in kendisidir. 15 sanik müebbet almis. O günkü olaylarda binden fazla insan vardi." diye konustu.

Kaynak: AA