Erdogan AK Parti Hatay Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Hep söyledigim gibi AK Parti'yi millet kurmustur, bu partinin sahibi de millettir. Davasi insan olan, 'Yaratilmisi severiz Yaradan'dan ötürü' diyen bir partinin milletten baska bir kilavuzu olamaz' 'Türkiye ile AK Parti'nin kaderi adeta bütünlesmistir. Türkiye'yi seven bizi de seviyor, Türkiye'den nefret eden bizden de nefret ediyor. Ülkemizin bagimsizligini, çikarlarini, milletimizin ve tüm dostlarimizin haklarini korumak için verdigimiz mücadelede Allah'in izniyle hep dik durduk ve dik durmaya da devam edecegiz' 'Milletimiz bu ülkede kimin ne oldugunu, kimin kime hizmet ettigini, neyi ne için yaptigini gayet iyi biliyor. Biz kendi içimizde eser ve hizmet siyaseti çizgisinden ayrilmaz, birbirimize sevgimizi, saygimizi kaybetmez, milletimizle olan su gönül bagimizi koparmazsak bunlarin hiçbiri netice vermez'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Hep söyledigim gibi AK Parti'yi millet kurmustur, bu partinin sahibi de millettir. Davasi insan olan, 'Yaratilmisi severiz Yaradan'dan ötürü.' diyen bir partinin milletten baska bir kilavuzu olamaz." dedi.

Erdogan, bir otelde düzenlenen AK Parti Hatay Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'na katilarak partililere hitap etti.

Kurulusundan bugüne partinin Hatay teskilatlarinda görev alanlara gayretleri, emekleri ve sadakatleri için sükranlarini sunan Cumhurbaskani Erdogan, bu kisilerden hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Bugün açilisini yaptiklari eser ve hizmetlerin kente hayirli olmasini temenni eden Erdogan konusmasina söyle devam etti:

"Insallah hem mevcut projeleri hizla tamamlayarak hem yeni projeleri hayata geçirerek Hatay'i her alanda daha ileriye tasimanin, daha güçlendirmenin gayreti içinde olacagiz. AK Parti, kutlu bir davanin sevdalisi insanlari ayni çati altinda bulusturan eser ve hizmet siyasetiyle ülkemize çag atlatan bir partidir. Maziden atiye uzanan medeniyet ve kültür davamizin bu dönemdeki sorumlulugunu üstlenmek bizler için en büyük sereftir. AK Parti'de siyaset yapmak, hatta AK Parti'yi desteklemek demek ayni zamanda bu sorumluluga ortak olmak demektir.

Gelecek nesillere daha büyük ve güçlü bir Türkiye birakabilmek için öncelikle her birimizin bu kutlu davanin bir neferi oldugunu kabul etmeliyiz. Hep söyledigim gibi AK Parti'yi millet kurmustur, bu partinin sahibi de millettir. Davasi insan olan, 'Yaratilmisi severiz Yaradan'dan ötürü.' diyen bir partinin milletten baska bir kilavuzu olamaz."

Bugün burada ana kademe kadin kollari ve gençlik kollariyla bir arada olundugunu belirten Erdogan, "Hedefimiz önce bu ülkenin 84 milyon vatandasinin her birinin, onunla birlikte tarih ve medeniyet cografyamizdaki tüm kardeslerimizin gönlünü fethetmektir. Biz bu gönül seferberligini herkesten farkli olarak siyasi bir hesap için degil inancimizin ve gelenegimizin bir geregi olarak yerine getiriyoruz ve getirecegiz. Vaktimizi ve enerjimizi sadece bu dogrultudaki çalismalarimizi daha ileriye tasimak için kullanacagiz." diye konustu.

- "Türkiye ile AK Parti'nin kaderi adeta bütünlesmistir"

"Medyanin veya diger çevrelerin bizi, kendi kisir gündemlerinin içine hapsetme tuzagina asla düsmeyecegiz." ifadesini kullanan Erdogan, bu konuda en önemli görevin parti teskilatlarina düstügünü belirtti.

Türkiye'ye yönelen her saldirinin hedefinde AK Parti'nin bulunmasinin bosuna olmadigini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, "Çünkü Türkiye ile AK Parti'nin kaderi adeta bütünlesmistir. Türkiye'yi seven bizi de seviyor, Türkiye'den nefret eden bizden de nefret ediyor. Ülkemizin bagimsizligini, çikarlarini, milletimizin ve tüm dostlarimizin haklarini korumak için verdigimiz mücadelede Allah'in izniyle hep dik durduk ve dik durmaya da devam edecegiz." dedi.

Karsilarindakilerin Türkiye'yi kendilerinden önce yaptiklari gibi artik diledikleri sekilde yönlendiremedikleri için hirçinlastigini belirten Erdogan sunlari söyledi:

"Ülkemizin siyasetini, yurt disindan estirilen havalarla yönlendirme gayretleri, eski aliskanliklarin yeniden deprestirilmeye çalisildigini gösteriyor. Milletimiz bu ülkede kimin ne oldugunu, kimin kime hizmet ettigini, neyi ne için yaptigini gayet iyi biliyor. Biz kendi içimizde eser ve hizmet siyaseti çizgisinden ayrilmaz, birbirimize sevgimizi, saygimizi kaybetmez, milletimizle olan su gönül bagimizi koparmazsak bunlarin hiçbiri netice vermez."

- "2023 seçimlerine kadar tek bir gününüzü bos birakmadan çalismanizi istiyoruz"

Hatay'in bu konuda diger 80 ile örnek olacak bir dayanisma sergileyecegine inandigini vurgulayan Erdogan sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin 19 yildir yasadigi 15 ayri seçimin her biri kendi içinde hayati öneme sahipti. Hamdolsun milletimiz bu seçimlerin tamaminda da sandiktan AK Parti'yi birinci çikartarak mücadelemizde bize destek olmus, güç vermis, yol açmistir. Simdi önümüzde 2023 seçimleri var. Bu seçimler 19 yilin ardindan ülkemizin geldigi seviyeyi 2053 vizyonuna baglayabilmesi bakimindan en kritik dönemeci teskil ediyor. Sizlerden bu anlayisla 2023 seçimlerine kadar tek bir gününüzü bile bos birakmadan gece gündüz çalismanizi istiyoruz."

- "Her alanda ne yapildiysa altinda AK Parti'nin imzasi oldu"

Hatay ile birlikte Türkiye'nin tamaminda hiçbir istisna olmaksizin her haneye ana kademe teskilatlari, kadin kollari ve gençlik kollariyla mutlaka tekrar tekrar gireceklerini ifade eden Erdogan su açiklamalarda bulundu:

"Gittigimiz her yerde de güler yüzümüzle, nezaketimizle, yapici yaklasimimizla kazanmadik gönül birakmayacagiz. Biz de ne olacak? Tevazu. Gurur, kibir bizden uzak olacak, uzak. Bize gurur, kibir yakismaz. Bir yandan sehre ve ülkeye yaptigimiz hizmetleri anlatirken bir yandan da büyük ve güçlü Türkiye hedefimizi milletimizle paylasacagiz. Bu ülkede insanimizin hayatina dokunan her alanda ne yapildiysa altinda AK Parti'nin imzasi oldu. Bundan sonra da ne yapilacaksa AK Parti'nin yapabilecegi gerçegini herkese gösterecegiz.

Egitimde, saglikta, ulasimda, adalette, emniyette, enerjide, tarimda yaptiklarimizi anlatacagiz, dis politikada ne yaptik, ne yapiyoruz, ne yapacagiz bunlari anlatacagiz. Muhalefet partilerinin ne ülkeye ne millete bunu açiklayacak ne vizyonlari ne de verdikleri hesapsiz, kitapsiz sözleri hayata geçirebilecek dirayetlerinin olmadigini her vatandasimiza anlatacagiz. Bunlarin yalandan baska bir vizyonlari yok. Bilhassa gençlerimizi gelecekleri ve hayalleri konusunda kendilerine yol açacak, destek verecek, imkan saglayacak tek partinin AK Parti olduguna ikna edecegiz."

(Sürecek)
Kaynak: AA