CHP Kadin Kollari Genel Baskani Nazliaka, Kayseri'de Partilileriyle Bir Araya Geldi

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, kadina yönelik siddeti sonlandirmak amaciyla illerde sokak sokak gezerek magdur kadinlara ulasmaya çalistiklarini bildirdi.

Nazliaka, "YasamHak" otobüsüyle geldigi Kayseri'de partisinin Kayseri Il Baskanligini ziyaret edip, kadin kollarinin teskilatlanma çalismalari hakkinda Il Baskani Ümit Özer'den bilgi aldi.

Nazliaka, daha sonra düzenlenen basin toplantisinda, ülkenin her yerinde çiftçi, emekli ve isçinin sorunlarini dinlediklerini söyledi.

Kayseri halki ile görüstüklerini anlatan Nazliaka, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini ve diger nedenlerle issizlik ve yoksullukla ilgili sorunlarin yasandigini dile getirdi.

Esitligi savunan bir partinin üyeleri olduklarini anlatan Nazliaka, Kayseri'nin kadin istihdaminda 68'inci sirada yer aldigini, bunu cumhuriyet kenti Kayseri'ye yakistiramadiklarini belirtti.

Nazliaka, kadinin da istihdamda esit oranda yer almasi gerektigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Esit ise esit ücret, kayit disi çalismanin sonlanmasi gerektigini ifade etmek istiyorum. Istanbul Sözlesmesi'nden AK Parti çekilme karari almisken biz bu sözlesmeye sahip çikiyoruz. Kadinlarin yasam mücadelesinde onlarin yaninda yer aliyoruz. Kadina yönelik siddeti sonlandirmak amaciyla il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak ve ev ev gezerek tüm siddet magdurlarina ulasmaya çalisiyoruz. Projemiz kapsaminda genel merkezimize bir çagri merkezi kurduk. 7/24 bu çagri merkezimiz kanaliyla 444 8285 telefon hattimizi arayan siddet magdurlarina, ücretsiz hukuki ve psikolojik destek ve diger konulardaki ihtiyaçlarina göre hizmetler sunuyoruz."

Nazliaka, CHP'li belediyeler tarafindan yönetilen yerlerde siddet magduru kadinlarin barinma ihtiyaçlarinin da karsilandigini ifade etti.

Toplantiya, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, partinin kadin kollari üyeleri ile partililer katildi.

Kaynak: AA