Cam Fabrikasi Alev Alev Yandi, Mahalleli Itfaiye Ekiplerine Yardima Kostu

Antalya’nin Aksu ilçesinde bir cam fabrikasinda yangin çikti. Mahalleli itfaiye ekiplerine yardima kosarken, yangin yaklasik 2 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alindi.

Cam Fabrikasi Alev Alev Yandi, Mahalleli Itfaiye Ekiplerine Yardima Kostu
Yangin, Aksu ilçesi Cihadiye Mahallesi 23079 sokak üzerinde bulunan cam fabrikasinda saat 21.00 sularinda çikti. Edinilen bilgiye göre, fabrika içerisinde dumanlarin yükseldigini görenler, durumu 110 ve polis ekiplerine haber verdi. Ihbarin ardindan olay yerine çok sayida yangin söndürme araci ve onlarca ekip sevk edildi. Yangin içeride bulunan kimyasal maddelerin tutusmasi ile kisa sürede büyüdü. Fabrikadan çikan alevler adeta zaman zaman geceyi aydinlatti.

Vatandaslar ekiplere yardima kostu

Yangini gören vatandaslar ise fabrikanin çevresinde toplandi. Polis ekipleri içeride yasanabilecek bir patlama riskine karsi vatandaslarin yangin bölgesine yaklasmasina izin vermedi. Öte yandan ekipler, fabrikanin hemen yaninda bulunan iki eve alevlerin siçramamasi için amansiz mücadele verdi. Vatandaslar ise itfaiye ekiplerine yangini söndürmede yardim etti. Bazi kadinlar evlerinden soguk su getirerek itfaiye ekiplerine dagitti.

Erkekler ise fabrikanin kapisinin demir ile kirilmasina destek verdi.

“Kimyasal olunca her yere siçradi”

Yanginin görgü tanigi Emrah Aydogdu, “Ne oldugunu anlamadik. Içeriden birden bir patlama oldu. Alevler çikti. Kimyasal olunca her yere siçradi. Sahibini aradik. Eve siçrama derecesine geldi. Kardesim falan vardi evde. Onu çikardik. Komsularimiz evini bosaltti. Ekiplere biz de yardim ediyoruz. Cana gelmesin" diyerek yasadiklarini anlatti.

Gökyüzünü aydinlatti

Yangin dolayisi ile çikan dumanlar gökyüzünü kapladi. Öte yandan alevlerin gökyüzünü aydinlattigi anlar cep telefonu kamerasina yansidi. Yangin yaklasik 2 saat çalismanin ardindan kontrol altina alindi. Itfaiye ekiplerinin yangin bölgesinde sogutma çalismalari devam ediyor. Maddi kayipla atlatilan yanginin çikis nedeni ise itfaiye ekiplerinin hazirladigi rapor sonrasi netlik kazanacak.
Kaynak: İHA