Batman'da 82 Yasindaki Ibrahim Atak, 25 Yildir Büyük Tutkuyla Aricilik Yapiyor

Ibrahim Atak: 'Sagligimi temiz havaya borçluyum. Yaylaya çikinca yemegi istahla yiyorum. Kendimi 20 yasinda bir genç gibi hissediyorum'

Batman'da 82 yasindaki Ibrahim Atak, 25 yil önce merakla basladigi ariciligi ilk günkü heyecanla sürdürüyor.

Bir kamu kurumundan emekli olduktan sonra ariciliga baslayan Atak, ilerleyen yasina ragmen kentin yaylalarinda ve 2 bin 973 rakimli Mereto Dagi eteklerinde bal üretiyor.

Türkiye'nin dört bir yaninda müsterileri bulunan Atak, 20 yildir katildigi kültür ve turizm fuarlarinda gönüllü olarak Batman balinin tanitimini yapiyor.

Atak, AA muhabirine, merakla basladigi ariciligi kisa bir acemilik döneminden sonra ögrendigini ve 25 yildir sürdürdügünü söyledi.

Uzun yillar gezgin aricilik yaptigini anlatan Atak, Hatay, Dörtyol ve Adana gibi yerlere arilarini götürdügünü belirtti.

Sason ilçesinde Mereto Dagi eteklerinde üretilen balin tadi, kokusu ve rengiyle essiz oldugunu dile getiren Atak, üretimini yaptigi bali Türkiye'nin her tarafina gönderdigini aktardi.

Batman balinin, özellikle Mereto Dagi'nda üretilen balin çok güzel oldugunu vurgulayan Atak, 20 yillik müsterilerinin oldugunu ifade etti.

"Sagligimi temiz havaya borçluyum. Yaylaya çikinca yemegi istahla yiyorum. Kendimi 20 yasinda bir genç gibi hissediyorum. Bu yasima ragmen sagligim çok sükür yerinde." diyen Atak, bali Isviçre ve Almanya'ya kadar gönderdigini kaydetti.

Atak, devletten kovan ve ana ari destegi aldiklarina isaret ederek, yasanan kurakliktan aricilarin da etkilendigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA