Ali Erbas Açiklamasi 'Hafizlar Nasil Kur'an-I Muhafaza Ediyorsa, Kur'an Da Hafizlari Muhafaza Ediyor'

Sakarya’nin Serdivan ilçesinde düzenlenen hafizlik programin katilan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Hafizlar nasil Kur’an-i muhafaza ediyorsa, Kuran da hafizlari muhafaza ediyor. Allah hafizlarimizin sayisini artirsin” dedi.

Ali Erbas Açiklamasi 'Hafizlar Nasil Kur'an-I Muhafaza Ediyorsa, Kur'an Da Hafizlari Muhafaza Ediyor'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Serdivan ilçesinde düzenlenen hafizlik programina katildi.

Serdivan Sehit Yilmaz Ercan Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Hafizlik Tamamlama programina ayrica Il Müftüsü Hasan Basis, Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, Gençlik Spor Il Müdürü Arif Özsoy katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas ile Baskan Yüce, düzenlenen törende hafizligini tamamlayan Beyza Harbi ve Hatice Sahin’e hediye takdim etti. Tören sonunda Baskan Yüce, Diyanet Isleri Baskani Erbas ile hafizligini tamamlayan gençlerle hatira fotografi çekilip aileleriyle görüstü.

Salgin döneminde üzere egitime her sart ve kosulda devam ettik

Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, “Salgin döneminde gördügümüz üzere egitime her sart ve kosulda devam ettik. Bugün de çevrimiçi bir sekilde hafizligini tamamlayan çocuklarimiz için bir aradayiz. Heyecanli yolculugumuzda bizlerle olan herkese tesekkür ediyorum. ‘Her zorlukla birlikte bir kolaylik vardir’ ayetinin ferahligiyla hafizligini tamamlayan kardeslerimi tebrik ediyorum” dedi.



"Ögrendiklerinizi ögretin"

Törende yaptigi konusmada gençlere ögrendiklerini ögretmeleri ve hayatlarini Kur’an ahlaki üzerine belirlemeleri gerektigini söyleyen Baskan Yüce, “Sizler Kur’an-i Kerim’i hifz ettiniz. Artik her biriniz yürüyen bir kitap oldugunuzun bilincinde hareket etmelisiniz. Hepimizin bildigi gibi dinimizin ilk emri ikradir. Yani ‘oku’. Bu bizim için bulunmaz bir nimet. Hepimiz bu dünyada biraktigimiz iz kadariz. Rabbim her birimize iz birakmayi nasip etsin. Inaniyorum ki gelecekte her biriniz baska bir cevher olacak. Hepinizi basarinizdan dolayi kutluyorum. Ailelerinizi tebrik ediyorum. Kiymetli hocalarimiza da sizleri yetistirdikleri için tesekkür ediyorum” diye konustu.



"Hafizlarimiz Allah’in övgüsünü kazanmis olanlardir"

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, merasimlerin en hayirlisi olarak tanimladigi programda, “Peygamber Efendimiz buyuruyor ki sizin en hayirliniz Kuran’i ögrenen ve ögretendir. Hafizlarimiz Allah’in övgüsünü kazanmis olanlardir. Hafizlar Kur’an-i muhafaza eden insan anlamina gelir. Kuranin iki türlü muhafazasi vardir biri yazi digeri de ezber. Ilk ezberleyen Cebrail aleyhi selamdir. Ilk hafizlar Ashabi- Kiramdir. Onlar sayesinde Kuran muhafaza edilmis. Hafizlar nasil Kurani muhafaza ediyorsa, Kuran da hafizlari muhafaza ediyor. Allah hafizlarimizin sayisini artirsin. Rabbim basta ögrencilerimiz olmak üzere tüm emek verenlerden razi olsun. Allah yar ve yardimcimiz olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA