Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Mus Hasköy'de Ilçe Sakinlerine Hitap Etti Açiklamasi

'Türkiye'de var olan terörist sayisi kaça düstü biliyor musunuz? 240'a düstü. Baslarini magaralardan çikaramiyorlar. Telsizle konusamiyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar' 'Sadece Türkiye'deki huzur degil, etrafimizdaki cografyadaki huzuru da Türkiye komsulugunun, insanliginin, Müslümanliginin geregi olarak yerine getirmeye çalisiyor' 'Ne birligimize ne beraberligimize ne kardesligimize ne zenginligimize ne büyümemize ne dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar. Siz yeter ki dik durun bilesiniz ki dünyaya söyleyecek sözümüz var'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye'de var olan terörist sayisinin 240'a düstügünü belirterek, "Baslarini magaralardan çikaramiyorlar. Telsizle konusamiyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar." dedi.

Mus'ta, Sehit Jandarma Üstegmen Ismail Moral Geçici Jandarma Asayis Karakolu'ndaki güvenlik toplantisina katilan Soylu, ardindan beraberindekilerle tarihi Murat Köprüsü'ne geçti.

Sultan Alparslan Parki'nda devam eden çalismalari inceleyen Soylu, buradaki vatandaslarla sohbet etti, çocuklara oyuncak dagitti.

Ardindan Sultan Alparslan Tekstilkent alaninda incelemelerde bulunan Soylu, daha sonra Hasköy ilçesinde kendisini bekleyen ilçe sakinlerine hitap etti.

Vatandaslarin sevgi gösterisinde bulundugu Soylu, burada yaptigi konusmada, Mus'un tüm güvenlik meselelerini masaya yatirdiklarini söyledi.

Güvenlik toplantisini yaptiklari yerin çok manidar oldugunu belirten Soylu, söyle konustu:

"Nerede yaptik biliyor musunuz? Senyayla'nin göbeginde yaptik. Bu ülkeye, bu milletin kardesligine, burada bulunan insanlara bedel ödetmeye çalisanlarina dedik ki bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkenin kardesligini ortadan kaldiramazsiniz. Nerelerden geçtigimizi biliyorsunuz. Sizler cesaretinizi ortaya koymasaydiniz, 'biz bu ülkeye bedel ödetmeye çalisanlara birlikte karsi duracagiz' demeseydiniz bugün bu huzuru bulamazdik. Allah sizlerden razi olsun. Bugün Dogu ve Güneydogu'nun her yerinde huzur var. Çocuklarimiz okula gidiyor. Üniversitelere gidiyor. Her ilde havalimanlari, hastaneler var."

- "Türkiye 1 büyüse bölge 5 büyüyecek"

Tekstilkent'e ugradiklarini, bir tarafta fabrikalarin yükseldigini, bir tarafta da hayvanciligin yapildigini vurgulayan Soylu, "Neymis terör örgütü gelecek de buradaki bu güzel insanlarin yaylalarina gitmesini engelleyecekmis, yapabildiler mi? Hayvanciligi yaylalarimizin her tarafinda yapabiliyoruz. Yetmedi barajlari yaptirmayacaklardi, becerebildiler mi? Türkiye büyüyor. Türkiye'nin her tarafini gezen biri olarak söylüyorum, Türkiye 1 büyüyecekse Allah'in izniyle, Dogu ve Güneydogu 5 büyüyecek. Bu sizin hakkiniz. Yillarca çok sikinti çektiniz, bedel ödediniz. Göreceksiniz engelleyemediler, engelleyemeyecekler. Sadece Hasköy'de degil Dogu ve Güneydogu'nun her yerinde çocuklarimiz mühendis, doktor olacak." seklinde konustu.

- "Bir virüs dünyanin hakimiyiz diyenlerin haddini bildirdi"

Salgin gibi zor bir dönemden geçildigini, bir virüsün ben dünyaya hakimim diyenleri evden çikarmadigini aktaran Soylu, sunlari kaydetti:

"Dünyanin hakimi kimmis? Cenabi Allah. Onlar kendilerini öyle zannediyorlar. Bir virüs o Bati dünyasinin, biz dünyanin hakimiyiz diyenlerin haddini bildirdi. Sadece Türkiye'deki huzur degil, etrafimizdaki cografyadaki huzuru da Türkiye, komsulugunun, insanliginin, Müslümanliginin geregi olarak yerine getirmeye çalisiyor. Çünkü etrafimizdaki cografyayi bir terör koridoru haline getirmeye çalistilar. Buna Sayin Cumhurbaskanimiz müsaade etmedi. Burnumuzu Irak'in kuzeyine, Suriye'ye soktugumuz zaman Bati bize parmak salliyordu. Simdi Dogu Akdeniz'de var miyiz, Libya'da huzuru sagliyor muyuz, Karabag'a kadar gittik mi? Suriye'de yüzbinlerce milyonlarca insanin orada sikinti çektigi bir noktaya ayni secdeye bas koyan insanlar olarak akrabalarimiz olarak komsularimiz olarak sirtimizi mi döndük yoksa Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderligine biz bu haksizliga meydan okuyoruz, onlari sahipsiz birakmayacagiz mi dedik? Biz büyük bir milletiz. Biz dünyada insanligin ne oldugunu bilen, zenginlestikçe simarmayan, inancindan, kültüründen, geleneginden ayrilmayan bir milletiz. Biz sadece Anadolu'nun evlatlari degiliz, 'Allah'im bize güç ver ki bütün dünyaya insanligi naksedelim' diyen bir milletin evlatlariyiz."

- " Dünyaya söyleyecek sözümüz var"

"Ne birligimize ne beraberligimize ne kardesligimize ne zenginligimize ne büyümemize ne dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar. Siz yeter ki dik durun bilesiniz ki dünyaya söyleyecek sözümüz var." diyen Soylu, islerinden firsat bulup Mus'un Hasköy ilçesinde közde hazirlanan çaydan içme gibi bir özleminin oldugunu dile getirdi.

Vatandaslardan endiseye kapilmamalarini isteyen Bakan Soylu, "Önümüzdeki süreç Türkiye’nin bütün dünya ülkeleri içinde yildizlastigi bir süreç olacak. Etrafimizdaki cografyaya gücümüzün medeniyetimizin, sevgimizin, inancimizin hep birlikte naksedilecegi bir süreç olacaktir. Hiç merak etmeyin, o eski Türkiye, dizleri titreyen Türkiye degil ayaklari üzerinde olup bütün dünyaya sözünü hüküm diye geçiren bir Türkiye'ye dogru adim adim ilerliyoruz." dedi.

Mus'taki güvenlik toplantisinin 4 saat sürdügünü anlatan Soylu, konusmasini söyle tamamladi:

"Toplantida dedim ki Mus'ta kaç terörist var. Biliyorum da soruyorum. Dediler ki yok. Türkiye'de var olan terörist sayisi kaça düstü biliyor musunuz? 240'a düstü. Baslarini magaralardan çikaramiyorlar. Telsizle konusamiyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlariniz bir daha sizin gördügünüz ve çektiginiz sikintilari çekmeyecek. Mus basta olmak üzere Dogu ve Güneydogu Anadolu turizmin parlayan yildizi olacak. Herkesin gezip görmek istedigi, herkesin kendi insaniyla bulusmak istedigi bu alanlar hem yerli hem de yabanci turistin gözdesi haline gelecek yeter ki huzur olsun. Daha çok çalisacagiz, daha çok gayet edecegiz. Zengin, güçlü, ayaklari üzerinde durup bütün dünyaya haykiran bir Türkiye’ye hep beraber ulasacagiz. Durmak yok yola devam."

Konusmasinin ardindan vatandaslarla közde hazirlanan çaydan içen, sohbet eden Soylu, buradan Mus Sultan Alparslan Havalimani'na geçti.

Bakan Soylu'ya, Içisleri Bakan Yardimcilari Muhterem Ince ve Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Vali Ilker Gündüzöz, AK Parti Mus Milletvekili Mehmet Emin Simsek, Belediye Baskani Feyat Asya, Hasköy Belediye Baskani Hikmet Karayel, AK Parti Il Baskani Ibrahim Avci, protokol üyeleri eslik etti.
Kaynak: AA