Bu Pireler Hayvanlari Komple Alip Götürüyor

Ege Bölgesi’nde ‘Pire’ ailesi olarak bilinen ve birçok hirsizlik olayina karisan suç sebekesi, yaklasan kurban öncesi Denizli’de ortaya çikti. Anne, baba, ogul ve dayidan olusan sebeke, JASAT’in titiz çalismasi sonucu yakalandi.

Bu Pireler Hayvanlari Komple Alip Götürüyor
Edinilen bilgiye göre; Denizli Il Jandarma Komutanligi, 8-14 Haziran 2021 tarihlerinde Buldan ve Güney ilçelerinde toplam 12 adet küçükbas hayvanin çalinmasi olayinin aydinlatilmasi için çalisma baslatti. Jandarmanin dedektifleri olan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) koordinesinde Buldan ve Güney Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri isbirliginde yapilan detayli arastirmada olayi Süleyman P. (44), Zekiye P. (41), Emre P. (17), Teksin U. (44) ve Ali K. (42) isimli süphelilerin gerçeklestirdigi tespit edildi. Süphelilerin hirsizlik için geldikleri araci saatler düren güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyerek bulan JASAT, süphelilerin adreslerini belirleyerek operasyon için dügmeye basti.

Süpheliler Denizli JASAT koordinesinde yapilan operasyon sonucu Manisa’daki adreslerinde yakalandi. Ege bölgesindeki Usak, Manisa, Izmir, Afyon, Çanakkale, Kütahya ve Denizli illerinde çok sayida benzer suça karistiklari tespit edilen ve kendilerini ‘Pire’ ailesi olarak adlandiran sebekenin evlerinde yapilan aramada 2018 yilinda çalinmis olan ve kayip silah olarak aranan 1 adet av tüfegi ele geçirilerek sahibine teslim edildi.

Operasyon sonucunda 3 faili meçhul olayi aydinlatan JASAT ekipleri, süphelileri sorgulamak üzere Denizli’ye getirdi. Yapilan GBT sorgusunda anne Zekiye P.’nin 8, baba Süleyman P.’nin 7, Zeliha P.’nin erkek kardesi Teksin U.’nun (16) ve suç ortaklari Ali K.’nin 13 suç kaydinin oldugu belirlendi. Ifade islemleri tamamlanan süphelilerle birlikte suça karisan çiftin ogullari Emre P. (17) adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA