BMX Dünya Sampiyonasi'nin Tanitimi Sakarya'da Yapildi

Ayçiçegi Bisiklet Vadisi, 2324 ve 3031 Ekim'de düzenlenecek organizasyonun yani sira Dag Bisikleti Maraton Serisi ve MTB Cup yarislarina da ev sahipligi yapacak.

Sakarya'da 23-24 ve 30-31 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek BMX Dünya Sampiyonasi'nin tanitimi yapildi.

Adapazari ilçesinde yer alan Ayçiçegi Bisiklet Vadisi'nde gerçeklestirilen tanitim öncesinde bisiklet tutkunlarinin sosyal dinlenme alani olarak hizmet verecek Bisiklet Mola Kiraathanesi'nin açilisi gerçeklestirildi.

Konusmalarin ardindan açilis kurdelesinin kesildigi programda, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoglu, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Erol Küçükbakirci bisiklet simülasyon yarisi yapti.

Renkli görüntülere sahne olan lansmanda patenli ve bisikletli akrobasi gösterileri ile dans grubu katilimcilara keyifli dakikalar yasatti.

Sampiyona ve diger organizasyonlara iliskin teknik bilgilerin ardindan baslayan konusmalarda Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, vatandaslara çocuklarini, Sakarya'da genis imkanlara sahip bisiklet sporuna yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ekrem Yüce ise Sakarya’nin festival, fuar, sampiyona ve farkli etkinliklerle gerçek bir bisiklet sehri olacagini söyledi.

Uluslararasi bisiklet organizasyonlariyla is birligi içerisinde pek çok bisiklet projesi ürettiklerini anlatan Yüce, "Bisiklet sporunun kalbi 2021 yilinda Sakarya’da atacak. Sizleri bu uzun soluklu ve heyecanli etkinliklerde mutlaka görmek istiyoruz. Dünya kupasinin, sampiyona yarislarinin, festivallerin, fuar organizasyonlarinin hayirli olmasini diliyorum. Burasi benim evim ve tüm dünya benim misafirim." dedi.

Yüce, "Karadeniz’de Pedal Çevirelim Projesi" ile Sakarya’dan baslayarak Karadeniz’e kiyisi olan Ukrayna, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi sehirlere ulasan güzergahlar hazirladiklarini bildirdi.

Küçükbakirci da Sakarya'ya yapilan 69 kilometrelik bisiklet yolunun ekonomi anlamina geldigini, bisiklete yatirim yapan ülkelerin mutlaka kazanacagini vurgulayarak, "Eger buraya veledrom yapilirsa, 36 tane olimpiyat madalyasinin oldugu bir bransta, ben de eski bisikletçi olarak derim ki, olimpiyatlarda 6 madalyayi Türkiye'ye getiririz." seklinde konustu.

Dünya Bisiklet Birligi Temsilcisi Ferhad Aliyev, her zaman Türkiye'de organize edilecek yarislara destek vereceklerini vurguladi.

Programa, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, ilçe belediye baskanlari, Türkiye Bisiklet Federasyonu üyeleri, sporcular ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA