Yaban Hayvanlarinin Tedavileri Kars'ta Yapiliyor

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvani Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çok sayida yaban hayvani tedavi ediliyor.

Yaban Hayvanlarinin Tedavileri Kars'ta Yapiliyor
Doga Anadolu ve Karadeniz Bölgelerindeki illerde çesitli nedenlerle yaralanan, güçsüz düsen çok sayida yabani hayvani Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvani Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilerek, sagligina kavusuyor.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) yerleskesinde yer alan, idari, klinik ve rehabilitasyon bölümleri bulunan, Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 13. Bölge Müdürlügüne bagli merkezde basta Agri olmak üzere Igdir, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Erzincan, Gümüshane ve Artvin’den getirilen çok sayida yabani hayvan tedavisi yapiliyor.

Yaklasik bin 600 metrekaresi kapali toplam 14 bin metrekare alana kurulan Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvani Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, bölgedeki illerde çesitli nedenlerle yaralanan ya da rahatsizlanan boz ayi, vasak, yirtici kuslar, su kuslari ve birçok yabani hayvana hizmet veriyor. Özellikle basta Kars olmak üzere Agri, Igdir, Ardahan, Bingöl, Bayburt, Erzincan, Gümüshane, Artvin illerine hizmet veren merkeze, bölgenin hemem hemen tüm illerinden, ilçelerinden, köylerinden, kirsal alanlarindan yabani hayvanlar getirilerek tedavi süreçleri tamamlaniyor.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvani Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaklasik 200 yabani hayvanin tedavisi yapilarak dogaya salindi. Tabiata kazandirilmasi mümkün görülmeyen yabani hayvanlar tedavilerinin ardindan akademisyen hocalarin raporlariyla Türkiye’deki hayvanat bahçelerine transfer ediliyor.
Kaynak: İHA